Στη βουλή το πολυνομοσχέδιο χωρίς τον «κόφτη»

Στη βουλή το πολυνομοσχέδιο χωρίς τον «κόφτη»
Η ολομέλεια της Βουλής στην μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης: «Οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου, Αρχής Προσφυγών, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σύσταση Γενικής Γραμματείας Υποδοχής, προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2013/32/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου «σχετικά με τις κοινές διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας (αναδιατύπωση)» (L 180/29.6.2013), διατάξεις για την εργασία δικαιούχων διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Περισσότερες από 7.000 οι σελίδες του σχεδίου νόμου, με το μεγαλύτερο μέρος του να αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις.

Κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης, το πολυνομοσχέδιο με τους έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ το οποίο αναμένεται να ψηφισθεί την Κυριακή.

Όπως προέκυψε, δεν συμπεριελήφθη στο κείμενο ο «κόφτης» των δημοσίων δαπανών. Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να έρθει αργότερα ως τροπολογία και πριν από την ψηφοφορία της Κυριακής.

Στο σύνολό του το πολυνομοσχέδιο αριθμεί περισσότερες από 7.000 σελίδες. Η συντριπτική πλειοψηφία του περιεχομένου του αφορά τις συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ενώ όπως μεταδίδει το Βήμα, το «βασικό σώμα» του νομοσχεδίου με τους έμμεσους φόρους και τα «κόκκινα» δάνεια θα είναι περίπου 300 σελίδες.

Η συζήτηση των προωθούμενων διατάξεων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα ξεκινήσει την Πέμπτη και θα συνεχιστεί την Παρασκευή, ενώ το  Σάββατο και την Κυριακή θα γίνει η συζήτηση και ψήφισή τους στην Ολομέλεια.