Στοιχεία «σοκ» από τον Πάπα Φραγκίσκο για τις κακοποιήσεις

Στοιχεία «σοκ» από τον Πάπα Φραγκίσκο για τις κακοποιήσεις

Εξαιρετικά ανήσυχος εμφανίζεται σε δηλώσεις του ο Αργεντίνος Ποντίφικας από την εκτίμηση πως ένας στους 50 Καθολικούς κληρικούς είναι παιδόφιλος.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, όπως μου λένε συνεργάτες μου, υπολογίζεται ότι το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδεραστές. Στο 2% αυτό, όμως, υπάρχουν επίσκοποι, ακόμη και καρδινάλιοι. Πρόκειται για ένα στοιχείο το οποίο δεν με καθησυχάζει, κάθε άλλο», δηλώνει ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Μιλώντας για τη «μάστιγα» των κακοποιήσεων ανηλίκων από καθολικούς ιερείς, ο Ποντίφικας θέλησε να παρομοιάσει επίσης την παιδεραστία με τη λέπρα, προσθέτοντας ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου.

Στην συνομιλία του με τον ιδρυτή της εφημερίδας Εουτζένιο Σκάλφαρι, ο Αργεντίνος Πάπας Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο είπε, επίσης, ότι «εργάζεται για να πετύχει την στενότερη δυνατή επαναπροσέγγιση των ρωμαιοκαθολικών με τους ορθοδόξους, τους αγγλικανούς, αλλά και με τους εβραίους».

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανέφερε, παράλληλα, ότι «και η στάση της Καθολικής Εκκλησίας απέναντι στο πρόβλημα της μαφίας πρέπει να αλλάξει. Δεν θα πρόκειται, στο εξής, μόνον για μεμονωμένες καταγγελίες, θα πρέπει να μετατραπεί σε μια διαρκή στάση».

«Μαφία και παιδεραστία. Η Εκκλησία, ο λαός του Κυρίου, οι κοινότητές μας, θα πρέπει να αναμετρηθούν αυτές τις δύο σημαντικότατες προτεραιότητες», ολοκληρώνει, τέλος, ο Αργεντινός ποντίφικας.

Διαβάστε ακόμη:

Ο «τελικός των δύο Παπών»

Πάπας Φραγκίσκος: «Δεν είμαι σούπερμαν, ούτε σταρ»