Στυλιανίδης: Δύσκολη μέρα και η Τρίτη – Θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα συμβαίνουν στην Αττική Οδό

Στυλιανίδης: Δύσκολη μέρα και η Τρίτη – Θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα συμβαίνουν στην Αττική Οδό
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι συνθήκες θα συνεχίσουν να είναι αντίξοες και αύριο, τόνισε ο Χρήστος Στυλιανίδης ενημερώνοντας για την πορεία της κακοκαιρίας. Γνωστοποίησε ότι από αύριο το μεσημέρι θα εξασθενίσουν τα φαινόμενα στην Αττική, αλλά θα αντιμετωπίσουμε μετά το πρόβλημα του παγετού.

Παραδέχτηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική Οδό, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δεν κατάφερε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις που έγιναν. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στην εταιρεία. Αυτή θα είναι η εισήγηση μου στον πρωθυπουργό είπε.

Γίνεται τιτάνια προσπάθεια να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί στην Αττική Οδό, δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Εκτίμησε δε ότι επιτεύχθηκε ο στόχος να παραμείνει η χώρα λειτουργική. Σε ότι αφορά τα μέσα μεταφοράς δήλωσε ότι η κατάσταση μεταβάλλεται και πως οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται από το υπουργείο Μεταφορών. Οπως είπε τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση είναι περιορισμένα. Εκτίμησε ότι παρά τον όγκο του χιονιού επιτεύχθηκε να είναι οι δυσκολίες υπό έλεγχο.

Πηγές Πολιτικής Προστασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ομαλοποιείται σταδιακά η κυκλοφορία στην Αττική Οδό

Σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό, όπως επισημαίνουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτουν ότι έπειτα από προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας η κυκλοφορία σταδιακά ομαλοποιείται.

Επισημαίνεται ότι στην Αττική Οδό επικρατούσε κυκλοφοριακό χάος από το πρωί ειδικά στο κομμάτι από Παιανία έως Μεταμόρφωση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, όπως επίσης και στις εισόδους στο κομμάτι αυτό.

Η Τροχαία έχει ξεκινήσει ήδη αντιδρομήσεις στις εισόδους για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.