Στείλτε μηνύματα ενώ οδηγείτε χωρίς κανένα κίνδυνο

Στείλτε μηνύματα ενώ οδηγείτε χωρίς κανένα κίνδυνο

Με τη νέα συσκευή δε θα χρειαστεί να κάνετε ξανά στην άκρη για να διαβάσετε τα μηνύματα σας.

Το κινητό σας χτυπάει – ένα notification εμφανίζεται στην οθόνη σας. Ποιος να είναι; Στα κλεφτά προσπαθείτε να δείτε, αφήνετε λίγο το τιμόνι προσπαθείτε να δείτε το κινητό, οι από πίσω κορνάρουν και εσείς προσπαθείτε να μη τρακάρετε, αλλά να δείτε και ποιος είναι στο κινητό.

Μια startup απ’ το Τελ Αβίβ δημιούργησε μια νέα συσκευή που θα σας ελευθερώσει τα χέρια – κυριολεκτικά.

Οι δημιουργεί της συσκευής RayGo, ο Ισραηλινός επιχειρηματίες Michael Vakulenko και Boaz Zilberman, σχεδίασαν το gadget για να σταματήσουν οι κάτοχοι κινητών να τα χρησιμοποιούν όταν δε πρέπει.

Το gadget, βασίζεται στην πατενταρισμένη τεχνολογία των smartphones που σχεδιάστηκαν για τα άτομα με προβλήματα όρασης και σας δίνει τη δυνατότητα να μιλάτε στο κινητό σας τηλέφωνο και να ελέγχετε τα μηνύματα και τα e-mail, όπως και όποια εφαρμογή επιθυμείτε – χωρίς να πάρετε τα μάτια σας από το δρόμο.

Τι πρέπει να κάνετε εσείς; Αρχικά να στερεώσετε τη συσκευή RayGo στο τιμόνι σας, στη συνέχεια το συνδέεται με το κινητό σας Bluetooth. Η συσκευή είναι έτοιμη για να τεθεί σε λειτουργία με τη βοήθεια της εφαρμογής (διαθέσιμη μόνο για Android προς το παρόν). Για την ακρίβεια να τεθεί σε «λειτουργία οδήγησης» κατά το «λειτουργία πτήσης».

Οι εφαρμογές σας πλέον θα μπορούν να «διαβαστούν» αφήνοντας σας να οδηγείτε χωρίς αντιπερισπασμούς.

Πως λειτουργεί: Η συσκευή έχει 5 κουμπιά, με τη χρήση των οποίων ελέγχονται όλες οι λειτουργίες ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες φωνητικές εντολές.

Πατώντας πάνω ή προς τα κάτω στο τηλεχειριστήριο ( με τον αντίχειρά σας ) μπορείτε να περιηγηθείτε στις διάφορες επιλογές του μενού, με το αριστερό κουμπί μπορείτε να επιστρέψετε πίσω, ενώ με το δεξί μπορείτε να επιλέξετε (enter) ή να δώσετε μια φωνητική εντολή.

Μπορείτε να σκρολάρετε στα μηνύματα σας και στις ειδοποιήσεις και να επιλέξετε ποια θέλετε να ακούσετε. Όταν θελήσετε να απαντήσετε, μπορείτε να επιλέξετε είτε να το κάνετε μέσω των έτοιμων απαντήσεων της συσκευής όπως «Σίγουρα. Οδηγώ, θα σε πάρω αργότερα», «Είμαι απασχολημένος», «Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα» και άλλα ή μέσω συγκεκριμένων φωνητικών εντολών.

Η συσκευή μπορεί να γνωρίζει πότε η ταχύτητα του οχήματος είναι μεγάλη ή όταν στρίβετε. Σε αυτές τις περιπτώσεις η «ανάγνωση» των μηνυμάτων σταματά μέχρι να κατεβάσετε ταχύτητα ή να στρίψετε.