Στην αγορά τα πρώτα οπλα Kalashnikov made in USA

Στην αγορά τα πρώτα οπλα Kalashnikov made in USA

Η κατασκευάστρια των AK-47 βρήκε τον τρόπο να ξεπεράσει τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις ρωσικές εταιρείες μετά την κρίση στην Ουκρανία.

H Kalashnikov USA, η αντιπρόσωπος της ρωσικής κατασκευάστριας όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε πως από αυτή την εβδομάδα θα μπορεί να διαθέτει στο αμερικανικό κοινό τα διάσημα όπλα της εταιρείας, όπως το AK-47, που θα κατασκευάζονται εξολοκλήρου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με αυτόν τον τρόπο η Kalashnikov USA μπορεί να ξεπεράσει τις κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση Ομπάμα στις εισαγωγές προϊόντων ρωσικών εταιρειών, με αφορμή την εμπλοκή της Ρωσίας στην κρίση της Ουκρανίας.

Η Kalashnikov USA παρουσίασε στο site της μια λίστα με δύο ημιαυτόματα τουφέκια και δύο ημιαυτόματες καραμπίνες. Τα όπλα θα διατίθενται άμεσα προς πώληση σε όλα τα σχετικά μαγαζιά στη χώρα.

Είναι η πρώτη φορά που το AK-47, το διάσημο όπλο που δημιούργησε ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ το 1947, κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ζήτησή του στη χώρα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στο παρελθόν λόγω της περιορισμένης του διαθεσιμότητας. Αυτός ήταν και ο λόγος που η μητρική Kalashnikov Concern , με έδρα την Μόσχα, προχώρησε στη δημιουργία της ετικέτας Kalashnikov USA στις Ηνωμένες Πολιτείες, την οποία διαχειρίζεται η RWC με έδρα την Πελσιβάνια.