Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ

Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην Αθήνα έφθασε λίγο πριν τις 17:30 η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Περί τις 18:00 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συζητήσεις των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Γερμανίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δηλώσεις του κ. Τσίπρα και της κας Μέρκελ στους εκπροσώπους του Τύπου.

Για αύριο είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ η κα. Μέρκελ θα επισκεφθεί την Γερμανική Σχολή της Αθήνας και θα έχει συνάντηση με έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων. Η καγκελάριος γα συναντηθεί ακόμη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η κα. Μέρκελ θα προτρέψει την Ελλάδα να συνεχίσει τις σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να διατηρήσει την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία.

Το δημοσίευμα σημειώνει η Μέρκελ δεν είναι αρεστή στην Ελλάδα εξαιτίας της επιμονής της για μέτρα λιτότητας κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η καγκελάριος θα ενθαρρύνει τους Ελληνες πολιτικούς να υποστηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία το Βερολίνο και η ΕΕ ελπίζουν ότι θα ευνοηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Δείτε ακόμη: Οι 24 ώρες της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα