Στην τελική ευθεία μπαίνει η εκκίνηση της επένδυσης του 1 δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εκκίνηση της επένδυσης του 1 δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα
(Ξένη Δημοσίευση) Ο CEO Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος μιλάει σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, για την παρουσίαση μίας νέας επένδυσης της εταιρείας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth, Αθήνα, Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναμένονται πλέον οι επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία της επένδυσης.

Την έγκριση των αρμόδιων αρχών έλαβε το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για τη στρατηγική επένδυση δημιουργίας τριών Data Centers (Κέντρων Δεδομένων) της Microsoft στην Ελλάδα.

Το συγκρότημα των τριών Κέντρων Δεδομένων, συνολικής επένδυσης 1 δισ. ευρώ θα ανεγερθεί σε συνολική έκταση 84.537 τ.μ. στο επιχειρηματικό πάρκο που βρίσκεται περίπου 6 χλμ. δυτικά από το Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, 1,5 χλμ. βόρεια από τα Σπάτα και 33 χλμ. ανατολικά της Αθήνας.

Στο θέμα των data centers αναφέρθηκε προ ημερών ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Hellas, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος. Όπως είπε, το σχέδιο, το οποίο εντάχθηκε στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων πριν περίπου ένα χρόνο, πέρασε με επιτυχία το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στην παρούσα φάση βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσης του προεδρικού διατάγματος για να ξεκλειδώσει τα επόμενα στάδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: