Στην τελική ευθεία του μαραθώνιου «Navarino Challenge»

Στην τελική ευθεία του μαραθώνιου «Navarino Challenge»

Σκοπός του να αναδείξει τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και η ευαισθητοποίηση για την παιδική παχυσαρκία.

Ο πρώτος μαραθώνιος «Navarino Challenge» με τον Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο Dean Karnazes, που έχει ως σκοπό του να ενημερώσει τον κόσμο για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και να τον ευαισθητοποιήσει γύρω από τα θέματα της παιδικής παχυσαρκίας, βρίσκεται μόλις λίγες εβδομάδες πριν την πραγματοποίησή του.

Η προσπάθεια που γίνεται μέσω του «Navarino Challenge» διευρύνεται παγκοσμίως με την υποστήριξη της The Huffington Post Media Group, στις ΗΠΑ. Η προώθηση του μαραθωνίου ενισχύεται περαιτέρω καθώς στους Διεθνείς Χορηγούς Επικοινωνίας προστίθεται πλέον και το δορυφορικό κανάλι του ANT1 Satellite.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Navarino Challenge», θα αναβιώσει το πνεύμα και οι ένδοξες στιγμές του μαραθωνίου, καθώς θα τιμηθεί η αγωνιστικότητα και η δύναμη ενός σπουδαίου Έλληνα αθλητή, του Πανελληνιονίκη και Βαλκανιονίκη, Στυλιανού Κυριακίδη.

Από τις 18 έως και τις 20 Οκτωβρίου 2013, παράλληλα με το πρόγραμμα των τριών διαφορετικών διαδρομών που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες, με τη συμμετοχή του Dean Karnazes, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις με τη συμβολή του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Ο μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί με την πλήρη στήριξη των Δήμων Τρίπολης, Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Φαλάνθου.

Διαβάστε ακόμη: Navarino Bike Festival με συμμετοχή κορυφαίων αθλητών