Στην τρόικα «πετάει το μπαλάκι» το ΥΠΟΙΚ

Στην τρόικα «πετάει το μπαλάκι» το ΥΠΟΙΚ

Το οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείει οι διαπραγματεύσεις να κρατήσουν και μετά τα Χριστούγεννα.

«Εμείς ήμασταν καθ’ όλα έτοιμοι, ενώ τα δημοσιονομικά μεγέθη είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά», διαμηνύουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις στους επικεφαλής της τρόικας.

Το οικονομικό επιτελείο προβληματίζεται έντονα για το γεγονός ότι και χθες, παρά την τετράωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, δεν σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος, ενώ ασαφής είναι και ο χρονικός ορίζοντας για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Αύριο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα έχει διπλή συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας (στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα), ωστόσο τα στελέχη του υπουργείου δεν αποκλείουν οι διαπραγματεύσεις να παραταθούν και μετά τα Χριστούγεννα, επισημαίνοντας «θα καταλήξουμε, όχι αύριο, έχουμε και εμείς υπομονή».

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν από την πλευρά τους, ότι, εκ των πραγμάτων, η ελληνική πλευρά είναι αναγκασμένη να προχωρήσει μονομερώς -χωρίς την έγκριση της τρόικας- στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων και του Προϋπολογισμού 2014, καθώς και στο σχέδιο για την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας (ΕΑΣ και ΕΛΒΟ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Στουρνάρας: Δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα