Στην Βουλή η δικογραφία για την τηλεφωνική συνομιλία του Παύλου Πολάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα

Στην Βουλή η δικογραφία για την τηλεφωνική συνομιλία του Παύλου Πολάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλάει στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019. Ο υπουργός παρέστη στην τελετή θεσμοθέτησης της 14ης Ιανουαρίου ως ημέρα «Θυσίας του Διασώστη», ημέρα πτώσης του πρώτου ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ το 2001 και του θανάτου πέντε ανθρώπων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η Εισαγγελία πρωτοδικών μεταβιβάζει τον φάκελο της υπόθεσης στη Βουλή, προκειμένου οι βουλευτές να αποφασίσουν σχετικά με την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη.

Στη Βουλή  διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση της τηλεφωνικής συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με τον επικεφαλής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με καταναλωτικό δάνειο που χορηγήθηκε στον υπουργό.

Η εισαγγελία πρωτοδικών διαβιβάζει στην Βουλή τον φάκελο της υπόθεσης με τα στοιχεία που συνέλεξε στο πλαίσιο ποινικής έρευνας, προκειμένου το Σώμα μέσω της διαδικασίας για τους βουλευτές να αποφανθεί αν η επίμαχη συνομιλία των δύο ανδρών καταγράφηκε παρανόμως και να κρίνει αν θα προχωρήσει σε άρση ασυλίας του κ. Πολάκη, ώστε να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κατέθεσε στον εισαγγελέα ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος φαίνεται να υποστήριξε πως ο κ. Πολάκης κατέγραψε την συνομιλία που είχαν. Από την πλευρά του ο υπουργός ισχυρίζεται πως δεν την κατέγραψε και ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την επίμαχη συνομιλία ήταν μεταφορά του διαλόγου που είχε με τον κ. Σουρνάρα.

Η κατηγορία που, εφόσον κριθεί από την Βουλή, θα αποδοθεί στον κ. Πολάκη αφορά υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας και τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα ετών (άρθρο 370Α Ποινικού Κώδικα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ