Στις επενδυτικές ευκαιρίες του τουρισμού «ποντάρει» η Ελλάδα

Στις επενδυτικές ευκαιρίες του τουρισμού «ποντάρει» η Ελλάδα

Ομιλία της Όλγας Κεφαλογιάννη στο συνέδριο του «Economist» στην Αθήνα.

Στα μεγάλα τουριστικά έργα που προωθούνται στη χώρα αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, στο διεθνές συνέδριο «Ευρώπη και Αραβικός Κόσμος», του Economist.

Η υπουργός αναφέρθηκε στο τουριστικό συγκρότημα Atalanti Hills στην κεντρική Ελλάδα, επένδυση που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή τριών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων πέντε αστέρων, 5.000 κατοικιών και άλλων εγκαταστάσεων, στο Iliad resort στην Ιθάκη, το οποίο θα διαθέτει γήπεδο γκολφ 18 οπών, μαρίνα 200 θέσεων ελλιμενισμού, εμπορικές χρήσεις, παραθαλάσσιο οικισμό και έξι πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες θα αποτελούνται από 1.020 σουίτες, καθώς και το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Ιτανος Γαία» στο Λασίθι της Κρήτης, το οποίο θα αποτελείται από πέντε ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας περίπου 2.000 κλινών και ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών, ενώ αναμένεται το έργο να δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας.

«Ο τουρισμός, τα μεγάλα έργα υποδομής, η ενέργεια, οι  αεροπορικές  μεταφορές, η ναυτιλία, παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους υποψήφιους επενδυτές», υπογράμμισε η κυρία Κεφαλογιάννη και επισήμανε ότι η Ελλάδα, όπως κάθε κράτος – μέλος της Ε.Ε. προσφέρει συγκεκριμένες εγγυήσεις σε σχέση με το επενδυτικό περιβάλλον.

Παράλληλα σημείωσε ότι με μια σειρά στοχευμένων μέτρων, όπως η θέσπιση νέων τουριστικών προϊόντων, η τροποποίηση του χωροταξικού πλαισίου, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων, η προώθηση της τουριστικής κατοικίας και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, η Ελλάδα έγινε ιδιαίτερα ελκυστικός πόλος προσέλκυσης επενδύσεων στο τουριστικό τομέα.

Επίσης εστίασε σε πρόσθετα νομοθετικά μέτρα, μεταξύ των οποίων ο πρόσφατος νόμος που διευκολύνει την παραμονή επενδυτών τρίτων χωρών, των οποίων οι επενδύσεις έχουν χαρακτηριστεί ως στρατηγικές. Για τις τελευταίες μπορεί να χορηγούνται άδειες διαμονής στο νόμιμο εκπρόσωπο του φορέα της στρατηγικής επένδυσης και σε άλλα δέκα πρόσωπα μαζί με τις οικογένειες τους, δήλωσε η υπουργός και κάλεσε τον αραβικό κόσμο να επενδύσει στη χώρα, τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και ότι οι επενδυτές θα βρουν πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε μια χώρα που διαθέτει από τις ομορφότερες τοποθεσίες στο κόσμο.

Διαβάστε ακόμη:

Ευρώπη και αραβικός κόσμος συναντιούνται στην Ελλάδα

Ο «πρίγκιπας των επενδύσεων» στο Μαξίμου

Η Ελλάδα δίνει εγγυήσεις στα Εμιράτα για να αρχίσουν επενδύσεις