Στις φλόγες δύο πλοία στα στενά του Κερτς στη θαλάσσια περιοχή της Κριμαίας – Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Στις φλόγες δύο πλοία στα στενά του Κερτς στη θαλάσσια περιοχή της Κριμαίας – Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται να πρόκειται για ατύχημα κατά τη διάρκεια μεταφοράς φυσικού αερίου από το ένα πλοίο στο άλλο.

Δύο πλοία υπό σημαία Τανζανίας φλέγονται στον πορθμό του Κέρτς κοντά στην Κριμαία. Στο ένα πλοίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκε έκρηξη, δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού οργανισμού ναυσιπλοΐας Rosmorrechflot.

Τα πληρώματα διάσωσης που έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος στα στενά του Κέρτς, κοντά στην Κριμαία , έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής 10 νεκρούς από την θάλασσα, ενώ γίνεται λόγος για 14 επιζήσαντες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού οργανισμού ναυσιπλοΐας Rosmorrechflot.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκε έκρηξη στο ένα πλοίο. Στην συνέχεια η φωτιά μεταδόθηκε στο δεύτερο. Αυτή την στιγμή σπεύδει ρυμουλκό διάσωσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού οργανισμού.

Ο οργανισμός Rosmorrechflot ανακοίνωσε ότι στα πλοία βρίσκονται 17 και 14 άτομα αντίστοιχα.  Tο πλήρωμα του ενός πλοίου (Kandi) αποτελείται από 17 άτομα, εκ των οποίων οι εννέα είναι Τούρκοι και οι οκτώ Ινδοί. Το πλήρωμα του δεύτερου πλοίου (Maestro) αποτελείται από 14 άτομα, εκ των οποίων οι επτά είναι Τούρκοι και οι επτα Ινδοί.

Ο διευθυντής των “Θαλασσίων λιμένων της Κριμαίας” Αλεξέι Βολκόφ δήλωσε ότι το συμβάν δεν επηρρεάζει την ναυσιπλοΐα στενά του Κέρτς και το κανάλι Ενικάλσκι.

Το Κέντρο διάσωσης του Νοβοσιμπίρσκ ανακοίνωσε ότι στην διάσωση των μελών του πληρώματος των δύο φλεγόμενων πλοίων συμμετέχουν 10 πλοία. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται. Τα δύο πλοία φλέγονται, υπάρχουν άνθρωποι στην θάλασσα. Οκτώ-εννέα πλοία συμμετέχουν στην επιχείρηση, δήλωσε πηγή του ρωσικού πρακτορείου TASS. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS