Στο 3,9% αυξήθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ διαψεύδοντας τους αισιόδοξους αναλυτές

Στο 3,9% αυξήθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ διαψεύδοντας τους αισιόδοξους αναλυτές
Photo: pixabay.com
Η οικονομία πρόσθεσε άλλες 150.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 180.000.

Η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο εν μέρει λόγω των απεργιών του συνδικάτου United Auto Workers (UAW) κατά των «τριών μεγάλων» αυτοκινητοβιομηχανιών του Ντιτρόιτ, ενώ η αύξηση των ετήσιων μισθών ήταν η μικρότερη των τελευταίων σχεδόν 2μιση ετών.

Η έκθεση του υπουργείου Εργασίας έδειξε ότι η οικονομία πρόσθεσε άλλες 150.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 180.000 θέσεις.

Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά στις 297.000 θέσεις, νούμερο που ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν 0,2% τον Οκτώβριο, ενώ από ένα χρόνο νωρίτερα ενισχύθηκαν 4,1%, εμφανίζοντας τη μικρότερη ετήσια άνοδο από τα μέσα του 2021. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν για αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ταυτόχρονα ότι το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9% τον περασμένο μήνα, το υψηλότερο από τον Ιανουάριο του 2022, από 3,8 τον Σεπτέμβριο, διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν να παραμείνει αμετάβλητος στο 3,8%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: