Στο 5,02% το ποσοστό της Fairfax στον Μυτιληναίο

Στο 5,02% το ποσοστό της Fairfax στον Μυτιληναίο

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Μυτιληναίος η Fairfax, που αποτελεί πλέον τον τρίτο μεγαλύτερο μέτοχο του ομίλου.

Σε 5,02%, το οποίο αντιστοιχεί σε 5.872.383 δικαιώματα ψήφου, ανήλθε την 18 Οκτωβρίου 2013 το άμεσο ή έμμεσο ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει στην Μυτιληναίος η Fairfax Financial Holdings Limited.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατόπιν της διάθεσης των μετοχών του Treasury stock, οι μέτοχοι των οποίων η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο ξεπερνά το 5% είναι η Fairfax Financial Holdings με 5,02% (5.872.383), ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος με 15,41% (18.016.678) και ο κ. Ιωάννης Μυτιληναίος με 16,42% (19.201.219).

Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, αναφερόμενος στη συμφωνία, δήλωσε: «Ο Όμιλος Μυτιληναίος με αδιαπραγμάτευτο και μακροπρόθεσμο όραμα την ανάπτυξη, αλλά και τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, προχώρησε στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την FairFax. Καλωσορίζουμε τη Fairfax Financial Holdings Limited στον Όμιλο και εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για τη συμπόρευση με ένα μακροπρόθεσμο επενδυτή μεγάλου κύρους, που διοικείται από τον κ. Prem Watsa, έναν από τους διεθνώς αναγνωρισμένους επιχειρηματικούς ηγέτες, και για το γεγονός ότι πλέον η Fairfax αποτελεί τον 3ο μεγαλύτερο μέτοχο του Ομίλου Μυτιληναίος. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της Fairfax στη δυναμική και την αξία του Ομίλου, αλλά και στις δυνατότητες και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, αναδεικνύει την επιχειρηματική εξωστρέφεια του Ομίλου Μυτιληναίος, μέσα από μία σημαντική συμφωνία που αναμένεται να ενισχύσει την πρόσβαση της εταιρείας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και να συμβάλλει στην υλοποίηση των επιχειρηματικών μας στόχων, στους νευραλγικούς τομείς της Ενέργειας, των Έργων EPC και της Μεταλλουργίας».

Διαβάστε ακόμη: Τι ενώνει την Eurobank με την Blackberry και τον Μυτιληναίο;