Στο δικαστήριο η πριγκίπισα Κριστίνα της Ισπανίας

Στο δικαστήριο η πριγκίπισα Κριστίνα της Ισπανίας

Εν μέσω διαδηλωτών η πριγκίπισα που κατηγορείται για φορολογική απάτη, προσήλθε σε ισπανικό δικαστήριο για να απολογηθεί - Δείτε τις φωτογραφίες.

Σε δικαστήριο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα εμφανίστηκε σήμερα η μικρότερη κόρη του βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, πριγκίπισα Κριστίνα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στον δικαστή Χοσέ Κάστρο για την κατηγορία της φορολογικής απάτης με την οποία βαρύνεται, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της ισπανικής μοναρχίας, η οποία εμφανίζεται αποδυναμωμένη εξαιτίας των σκανδάλων.

Η πριγκίπισα Κριστίνα έφτασε το πρωί με αυτοκίνητο στο δικαστήριο όπου την «υποδέχτηκαν» διαδηλωτές με πανό με συνθήματα υπέρ της απονομής δικαιοσύνης και συνθήματα κατά της μοναρχίας. Η 48χρονη «ινφάντα» Κριστίνα, όπως είναι γνωστή, παρέμεινε χαμογελαστή, χαιρέτισε τις τηλεοπτικές κάμερες που την περίμεναν και μπήκε στο κτίριο.

1/6

Διαβάστε ακόμη: Νέο σκάνδαλο για τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας

Η Ισπανίδα πριγκίπισα κατηγορείται για συνέργεια στην υπόθεση του συζύγου της, Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, ο οποίος φέρεται να καταχράστηκε πολλά εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος. Συγκεκριμένα, η Κριστίνα κατηγορήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον σύζυγό της, τον πρώην πρωταθλητή του χάντμπολ και νυν Δούκα της Πάλμα, για υπεξαίρεση ποσού 6,1 εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία. Οι κατηγορίες σε βάρος της, που αναλύονται από τον δικαστή σε μια λεπτομερή δικογραφία 227 σελίδων, έπεσε σαν «βόμβα» στη βασιλική οικογένεια που, αμαυρωμένη από τα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, ανακαλύπτει ότι δεν είναι πλέον «ανέγγιχτη».

«Η δικαιοσύνη δεν είναι ίδια για όλους. Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν πολύ, που ζουν με 400 ευρώ. Αυτοί (σ.σ. η βασιλική οικογένεια) έχουν αρκετά χρήματα και λέγεται ότι θέλουν κι άλλα. Αν έχουν συνείδηση θα έπρεπε να καταλάβουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα βιβλία των παιδιών τους», δήλωσε μιας 70χρονη συνταξιούχος έξω από το χώρο του δικαστηρίου.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των Ισπανών θα διαπιστώσει ότι η “ινφάντα” είναι αθώα», δήλωσε ο Χεσούς Μαρία Σίλβα, ένας εκ των συνηγόρων της.

Διαβάστε ακόμη: Ισπανία: Για πρώτη φορά μπροστά οι Σοσιαλιστές μετά το 2011