Εισήγηση για παραπομπή Παπακωνσταντίνου σε ειδικό δικαστήριο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε πως τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν έχουν παραγραφεί.

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, με την αιτιολογία πως δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που τού αποδίδονται, εισηγήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Στην εξασέλιδη εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, ο κ. Κανελλόπουλος κρίνει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είναι νόμιμη και δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή για να ασκήσει ποινική δίωξη.

Ακόμη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστηρίζει ότι «ενόψει του ότι η, από τις εκλογές της 6ης Μαίου του 2012, προελθούσα Βουλή, της ΙΔ περιόδου, ουδόλως λειτούργησε και επομένως, αντικειμενικώς ήταν αδύνατον να ασκήσει την αρμόδιοτητά της, δηλαδή να επιληφθεί της περίπτωσης του υπουργού Οικονομικών, να συγκροτήσει την προς τούτο κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια να ασκήσει την κατ΄αυτού ποινική δίωξη».

Διαβάστε ακόμη: Προσπάθεια να «γεφυρωθεί» το χάσμα με την τρόικα