Στο λιμάνι του Πειραιά ένα από τα μεγαλύτερα φορτηγά πλοία του κόσμου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις σημαντικές δυνατότητες του ΟΛΠ και την επέκταση της σύμβασης με την Cosco αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας υποδεχόμενος το πλοίο.

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε ένα από τα μεγαλύτερα πλοία που μεταφέρουν containers στον κόσμο, αποτελώντας ένα σύγχρονο θαύμα της ναυπηγικής», δήλωσε σήμερα ο ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υποδεχόμενος στο λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο που έχει προσεγγίσει σε ελληνικό λιμάνι, το «MSC London».

Το «MSC London» ναυπηγήθηκε το 2014, έχει μήκος 399 μέτρα, ενώ έχει χωρητικότητα 16.500 εμπορευματοκιβωτίων και συνολική δυναμική 165.000 τόνων.

«Το λιμάνι του Πειραιά έχει σήμερα τις υποδομές για να μπορεί να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα container ships. Έχει δυνατότητες που δεν έχουν άλλα λιμάνια της Μεσογείου, όπως για παράδειγμα κανένα ιταλικό λιμάνι. Εμείς, θέλουμε να κάνουμε τον Πειραιά μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο. Γι’ αυτό και έχουμε προχωρήσει τη συμφωνία με την COSCO για την επέκταση της σύμβασης, την οποία έχουμε και ελπίζουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν έργα 230 εκατομμυρίων ευρώ», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης,  ο οποίος συνομίλησε με τον καπετάνιο και με το πλήρωμα και ενημερώθηκε για τις μεγάλες μεταφορικές και τεχνολογικές δυνατότητες του πλοίου.

ΠΡΟΒΛΗΤΑ 1 ΟΛΠ MSC LONDON

 

Ο υπουργός κατέληξε τονίζοντας τα εξής: «Η ανάπτυξη της χώρας έρχεται μέσα από τα λιμάνια, μέσα από την αύξηση των δυνατοτήτων τους, μέσα από το διεθνή τους προσανατολισμό. Και για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε σοβαρές, ουσιαστικές διεθνείς συνεργασίες, όπως η συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την MSC, που είναι ο υπ’ αριθμόν ένα πελάτης μας».

Στην εκδήλωση υποδοχής, που πραγματοποιήθηκε στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένος Πειραιώς, όπου είχε προσδέσει το πλοίο, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, Γιώργος Ανωμερίτης, ο γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, καθώς και η πρόεδρος της MSC Greece, Χριστίνα Θεοδωρίκα.

Από την πλευρά του ο κ. Ανωμερίτης είπε: «Όπως κάνουμε πάντα, υποδεχόμαστε στο λιμάνι του Πειραιά το νεότευκτο και εντυπωσιακό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της MSC, το “ΜSC London”, τον καπετάνιο του και το πλήρωμά του. Η πολύχρονη και δημιουργική συνεργασία με την MSC στον Πειραιά είναι βέβαιο ότι θα αναπτυχθεί περαιτέρω με νέες συμφωνίες και προσδοκίες. Το λιμάνι του Πειραιά συνεχώς μεταμορφώνεται με διαχειριστές τον ΟΛΠ και την ΣΕΠ, καθίσταται δε πλέον για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, αυτοκίνητων και κρουαζιέρας βασικός κόμβος της Μεσογείου».

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ έδωσε και στοιχεία για την κίνηση του λιμανιού: «Τον μήνα Ιούλιο 2014 ο προβλήτας Ι ΣΕΜΠΟ ΟΛΠ έκανε ρεκόρ κινήσεων (50.517 κινήσεις), ενώ η παραγωγικότητα ανά βάρδια από 115 κινήσεις το 2009 ανέβηκε στις 161 κινήσεις το 2014 (αύξηση 40%), ξεπερνώντας μάλιστα στις νυχτερινές βάρδιες ακόμα και τις 200 κινήσεις».

Διαβάστε ακόμη:

«Πράσινο φως» για τη νέα επένδυση της COSCO στον Πειραιά

Έξι μνηστήρες για τον ΟΛΠ