Ραντεβού στον Πειραιά δίνουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια

Ραντεβού στον Πειραιά δίνουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια

Τον Ιούνιο στον ΟΛΠ η ετήσια άτυπη σύνοδος των επικεφαλής ευρωπαϊκών λιμένων - Για την αξιοποίηση του λιμανιού συζήτησαν Ανωμερίτης και Μώραλης-Μαρινάκης.

Στον Πειραιά θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Ιουνίου η Ετήσια Άτυπη Σύνοδος των επικεφαλής των μεγάλων ευρωπαϊκών λιμανιών, που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG MOVE).

«Η Σύνοδος κορυφαίων στελεχών της ΕΕ και των επικεφαλής μάνατζερ όλων των μεγάλων λιμανιών στον Πειραιά αποτελεί ένα κορυφαίο γεγονός του χώρου της λιμενικής βιομηχανίας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ, Γιώργος Ανωμερίτης για τη σύνοδο με θέμα «Λιμάνια: Μηχανές Ανάπτυξης», που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ.

Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Γ. Ανωμερίτη με τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μώραλης και ο κ. Μαρινάκης έκαναν λόγο για ταύτιση απόψεων με τη διοίκηση του Οργανισμού, αναφορικά με την αξιοποίηση του λιμανιού, καθώς τάσσονται κατά της πώλησης μετοχών και υπέρ της παραχώρησης δραστηριοτήτων σε πολλούς διαφορετικούς ιδιώτες.

«Είχαμε μία αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα και προέκυψε ταύτιση απόψεων σε τρία βασικά σημεία που θα αποτυπωθούν και στο πρόγραμμά μας. Πρώτον, ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η ανάπτυξη της πόλης με την ανάπτυξη του λιμανιού, δεύτερον, ότι θα πρέπει το ελληνικό λιμενικό σύστημα να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό λιμενικό σύστημα, που σημαίνει ότι οι μετοχές θα πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο, στην αυτοδιοίκηση και στα επιμελητήρια και τρίτον, ότι πρέπει να γίνονται παραχωρήσεις για χρήση σε πολλούς διαφορετικούς ιδιώτες. Αυτή ήταν η θέση μας από την αρχή», είπε ο κ. Μώραλης. «Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μία νέα συνάντηση καθώς τα θέματα είναι πολλά και σύνθετα», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, η Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης κατά της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ.  Ανάλογη αίτηση ακύρωσης έχει καταθέσει και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ). «Είμαστε παρόντες στις εξελίξεις, ενάντια στο ξεπούλημα του διαχρονικά κερδοφόρου ΟΛΠ και των άλλων λιμανιών της χώρας» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: 

«Μπλόκο» στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ