Στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών αρχών η Giorgio Armani Operations για εκμετάλλευση των εργαζομένων

Στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών αρχών η Giorgio Armani Operations για εκμετάλλευση των εργαζομένων
epa08303265 A view of a closed Giorgio Armani on the popular Koenigsallee in Duesseldorf, Germany, 18 March 2020. The German government and local authorities are heightening measures to stem the spread of coronavirus. According to the disease control center of the Robert Koch Institute, the number of coronavirus COVID-19 cases in Germany has exceeded the 10,000 mark on Wednesday noon 18 March 2020. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με την έρευνα, η Giorgio Armani Operations «δεν κατάφερε να περιορίσει και να αποτρέψει φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσης».

Mε απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου, η εταιρεία Giorgio Armani Operations, η οποία σχεδιάζει ενδύματα και αξεσουάρ, ετέθη υπό προσωρινή δικαστική διαχείρηση.

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, η απόφαση ελήφθη έπειτα από έρευνα των εισαγγελέων και των καραμπινιέρων του Μιλάνου, η οποία αφορά την ανάθεση εργολαβιών σε εταιρίες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και φέρονται να χρησιμοποίησαν εργαζόμενους, οι οποίοι δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στην χώρα.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για προληπτικό και όχι «τιμωρητικό» μέτρο. Πρακτικά, για διάστημα ενός έτους, το δικαστήριο θα ορίσει έναν ειδικό ο οποίος θα πλαισιώσει την διοίκηση της εταιρίας. Σύμφωνα με την έρευνα, η Giorgio Armani Operations «δεν κατάφερε να περιορίσει και να αποτρέψει φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσης» διότι «δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα, προς εξακρίβωση των συνθηκών απασχόλησης και της τεχνικής ικανότητας των εταιριών που ανέλαβαν τις εργολαβίες διευκολύνοντας, λόγω αμέλειας, άτομα που φέρονται να ευθύνονται για φαινόμενα οργανωμένης εκμετάλλευσης εργαζομένων».

H έρευνα αφορά, μεταξύ των άλλων, την παραγωγή μέρους της φετινής συλλογής ενδυμάτων και αξεσουάρ. Η εισαγγελία του Μιλάνου θεωρεί, τέλος, ότι «δεν έτυχαν σεβασμού οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας ούτε επίσης οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης η ιταλική εταιρεία υπογραμμίζει:

«Λάβαμε γνώση του προληπτικού μέτρου που ελήφθη από το δικαστήριο του Μιλάνου, σε ό,τι αφορά την εταιρία Giorgio Armani Operations. H εταιρία εφαρμόζει ανέκαθεν μέτρα ελέγχου και πρόληψης με στόχο να περιορίσουν στο ελάχιστο παραβιάσεις του νόμου στην αλυσίδα παροχής προϊόντων. Η Giorgio Armani Operations θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές, με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια, ώστε να ξακαθαρίσει την θέση της ως προς την όλη αυτή υπόθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: