Στο «μικροσκόπιο» των βρετανικών αρχών η χρήση δεδομένων από την Amazon

Στο «μικροσκόπιο» των βρετανικών αρχών η χρήση δεδομένων από την Amazon
epa08179196 (FILE) - A general view of the Amazon logistic and distribution center in Moenchengladbach, Germany, 17 December 2019 (reissued 30 January 2020). Amazon will release their 4th quarter 2019 results on 30 January 2020. EPA/FRIEDEMANN VOGEL *** Local Caption *** 55715606 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι βρετανικές αρχές ανταγωνισμού εδώ και μήνες αναλύουν τις δραστηριότητες της Amazon, με την προσοχή να έχει επικεντρωθεί στο πώς η εταιρεία online λιανικών πωλήσεων χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγει στην πλατφόρμα της.

Την έναρξη επίσημης έρευνας για τις ανταγωνιστικές πρακτικές της Amazon.com Inc σχεδιάζουν οι Βρετανικές αρχές ανταγωνισμού, σύμφωνα με τους Financial Times, που επικαλούνται τρεις πηγές με γνώση του θέματος.

Η αρμόδια αρχή, σύμφωνα με τους FT, εδώ και μήνες αναλύει τις δραστηριότητες της Amazon, επικεντρωνόμενη στο πώς η εταιρεία online λιανικών πωλήσεων χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγει στην πλατφόρμα της.

Η αρχή ερευνά επίσης το πώς η Amazon αποφασίζει ποιοι έμποροι θα εμφανίζονται στο κρίσιμης σημασίας «buy box» -στο πλαίσιο που βρίσκεται στα δεξιά ενός προϊόντος όπου οι αγοραστές κάνουν κλικ για να προσθέσουν το αντικείμενο στο καλάθι τους- σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η έρευνα ενδέχεται να επικεντρωθεί στο αν η Amazon ευνοεί εμπόρους που χρησιμοποιούν επίσης τις δικές της υπηρεσίες logistics και delivery, όταν αποφασίσει ποιος θα έχει πρόσβαση στο buy box και στους πελάτες Prime.