Στο Νταβός την Τετάρτη ο Μητσοτάκης – Επικεντρωμένη στην οικονομία η ατζέντα των συναντήσεων

Στο Νταβός την Τετάρτη ο Μητσοτάκης – Επικεντρωμένη στην οικονομία η ατζέντα των συναντήσεων
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η διεύρυνση της ΕΕ είναι από τα βασικά θέματα στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EUROPEAN COUNCIL/GAETAN CLAESSENS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Στο Νταβός της Ελβετίας μεταβαίνει αύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Οπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπου θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει ακόμη σε δημόσιες συζητήσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο και τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια συγκυρία αβεβαιότητας και ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πέμπτη στο περιθώριο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ του Νταβός, όπως ανέφερε στην ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ.

Επίσης, μεταξύ άλλων, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συναντηθεί με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, και τον Σέρβο Πρόεδρο, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: