Στο πλευρό των προσφύγων η Microsoft Ελλάς

Στο πλευρό των προσφύγων η Microsoft Ελλάς
Άποψη των κεντρικών γραφείων της Microsoft στο Μαρούσι, Αθήνα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013. Η αστυνομία εκκένωσε το πρωί το κτίριο μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας που αποδείχθηκε μετά από έρευνες των πυροτεχνουργών ότι ήταν φάρσα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Στόχος της πρωτοβουλίας Hack the Camp είναι να βελτιώσει την καθημερινότητα των προσφύγων στην Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο του Hack the Camp, ένας μαραθώνιος τεχνολογίας, που στηρίζει ενεργά η Microsoft Ελλάς και συνδιοργανώνουν το Impact Hub Athens, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να παράσχει λύσεις στα σημαντικά ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, με τρόπο ώστε να συμβάλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση και στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Το πρώτο στάδιο ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση Meet the Hackers, όπου κατατέθηκαν οι πρώτες ιδέες, ενώ παράλληλα διαμορφώθηκαν ομάδες οι οποίες θα δουλέψουν πάνω στα σχέδια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των προσφύγων.

Οι καλύτερες ιδέες θα παρουσιαστούν στο τελικό στάδιο του Hack the Camp, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 2-4 Δεκεμβρίου στο Impact Hub Athens. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να αναπτύξουν τις ιδέες τους ενώπιον της κριτικής επιτροπής, σκοπός της οποίας θα είναι να επιλέξει τις τρεις καλύτερες ομάδες.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των ιδεών για την παρουσίασή τους στην τελική φάση, έμπειρα στελέχη της Microsoft Ελλάς θα αναλάβουν να καθοδηγήσουν τις ομάδες, παρέχοντάς τους τεχνογνωσία και χρήσιμες τεχνολογικές συμβουλές.

Επιπλέον, η εταιρεία, πέρα από τη συμμετοχή της στο χρηματικό ποσό, θα παράσχει στους νικητές τη δυνατότητα ένταξής τους στο πρόγραμμα BizSpark, το οποίο δίνει δωρεάν πρόσβαση στα πιο καινοτόμα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού της Microsoft, βοηθώντας τους με αυτόν τον τρόπο να ολοκληρώσουν τις ιδέες τους.