Στο Ρέθυμνο η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στο Ρέθυμνο η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Το τελευταίο αντίο στον Βαγγέλη Γιακουμάκη θα πουν σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες, στο Σελί Ρεθύμνου.

Στο Σελί Ρεθύμνου γράφεται στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο κεφάλαιο της τραγωδίας του θανάτου του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η σορός του άτυχου νέου, που συνόδευαν συγγενείς και φίλοι καθώς και πολίτες που, όπως είπαν, έκαναν το ταξίδι για να βρεθούν κοντά στην οικογένεια και να συμπαρασταθούν στο πόνο της, έφτασε στις 6 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας με το πλοίο «Κρήτη 2» της ΑΝΕΚ.

Στο λιμάνι της Σούδας είχαν φθάσει από νωρίς το πρωί, από το Ρέθυμνο, φίλοι και συγγενείς του άτυχου νέου που ζητούσαν να χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση του θανάτου του 20 χρόνου. Η σορός του άτυχου νεαρού, συνοδεία αυτοκινητοπομπής, μεταφέρεται στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο 20χρονος Βαγγέλης αυτοκτόνησε. Η νεκροψία έδειξε ότι ο 20χρονος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων έθεσε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το πόρισμα ο 20χρονος πέθανε από αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό περικάρπιο. Δίπλα στο άψυχο σώμα του Βαγγέλη, το οποίο εντόπισε στις 7.40 το πρωί της Κυριακής ζευγάρι που κινούνταν στην περιοχή και είχε μείνει από βλάβη με το αυτοκίνητό στο σημείο, βρέθηκε στα αριστερά του ένα μαχαίρι. Σημειώνεται ότι ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας.

«Πρόκειται περί αυτοκτονίας», δήλωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος στο NEWS 247. Δεν θα γίνουν επίσημες δηλώσεις από τον αρμόδιο ιατροδικαστή, Θεόδωρο Βουγιουκλάκη.
Παράλληλα, ημέρα πένθους έχει κηρύξει η Τοπική Κοινότητα Αρμένων την ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του 20χρονου σπουδαστή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Ύστερα από την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του συγχωριανού μας σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και βρέθηκε νεκρός την 15/03/2015 στα Ιωάννινα, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αρμένων συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση στις 15/3/2015, στις 15:00, και με απέραντη θλίψη και οδύνη ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ η ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, θα κηρυχθεί ημέρα πένθους για την Τοπική Κοινότητα Αρμένων και θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην κοινότητα και συγκεκριμένα: -Δημοτικό Σχολείο Αρμένων -Νηπιαγωγείο Αρμένων -Παιδικός Σταθμός Αρμένων -Κοινοτικό Γραφείο Αρμένων -Περιφ. Ιατρείο Αρμένων».

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι συγκεντρώσεις στην Κρήτη αλλά και αλλού για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη από πολίτες μικρούς και μεγάλους, που εκφράζουν την οργή τους στα φαινόμενα βίας στην εκπαίδευση .

Στο Ρέθυμνο, πολίτες με αναμμένα κεριά στα χέρια και διάχυτη την οργή και τη θλίψη πραγματοποίησαν σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο της πόλης.
Με πανό «Μάνα ηρέμησα και δεν πονάω πια» και αναμμένα κεριά στο χέρι, εκατοντάδες Ρεθεμνιώτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημαρχείο της πόλης πραγματοποιώντας πορεία και απαιτώντας δικαίωση για το θάνατο του Βαγγέλη.

Στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά σιωπηρή διαμαρτυρία με πολίτες να κρατούν φωτογραφίες του άτυχου Βαγγέλη και με κεντρικό σύνθημα «Ο Βαγγέλη είναι παιδί μου».

Πηγή: news247.gr