Στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μπάιντεν οι Big Tech εταιρείες- Έρχονται αυστηρές μεταρρυθμίσεις

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μπάιντεν οι Big Tech εταιρείες- Έρχονται αυστηρές μεταρρυθμίσεις
epa09002360 US President Joe Biden (L) delivers remarks to Department of Defense personnel as US Vice President Kamala Harris (R) looks on, at the Pentagon in Arlington, Virginia, USA, 10 February 2021. EPA/MICHAEL REYNOLDS / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα αναφέρει ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας ασκούν τη δύναμή τους για να αποκλείσουν τους μικρότερους ανταγωνιστές και να εκμεταλλευτούν τα προσωπικά στοιχεία των καταναλωτών.

Νέα μέτρα για την καταστολή των ανταγωνιστικών πρακτικών των Big Tech εταιρειών αναμένεται να ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή, σύμφωνα με το CNBC.

Η κυβέρνηση του Μπάιντεν θα αναφέρει ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας ασκούν τη δύναμή τους για να αποκλείσουν τους μικρότερους ανταγωνιστές και να εκμεταλλευτούν τα προσωπικά στοιχεία των καταναλωτών.

Το προεδρικό διάταγμα θα ζητά από τις ρυθμιστικές αρχές να προβούν σε μεταρρυθμίσεις όπως αύξηση του ελέγχου των συγχωνεύσεων τεχνολογικών εταιρειών και να εστιάσουν σε κινήσεις όπως οι «φονικές εξαγορές» (killer acquisitions), κατά τις οποίες οι μεγάλες εταιρείες αποκτούν μικρότερες για να τις βγάλουν από την αγορά.