Στο στόχαστρο της τουρκικής Setur δύο μαρίνες στην Ελλάδα

Στο στόχαστρο της τουρκικής Setur δύο μαρίνες στην Ελλάδα

Η τουρκική εταιρεία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση δύο μαρίνων στη χώρα μας.

Σε συζητήσεις για την απόκτηση των επιχειρησιακών δικαιωμάτων δύο μαρίνων στην Ελλάδα βρίσκεται η τουρκική Setur, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την αγορά των επιχειρησιακών δικαιωμάτων δύο μαρίνων στην Ελλάδα. Έχουμε πραγματικά τα μάτια μας στραμμένα σε όλες σχεδόν τις μαρίνες στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Setur, Üstün Özbey.

Η Setur αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες μαρίνων στην Ευρώπη με συνολικά 11 μαρίνες, 10 στην Τουρκία και μία στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν συνολική χωρητικότητα 6.058 σκαφών αναψυχής.

Την ίδια ώρα, η επιτροπή ιδιωτικοποιήσεων της Τουρκίας ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης για την μαρίνα Kalamış στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, καθώς η Setur αποφάσισε να μην υπογράψει τη συμφωνία όπως είχε δεσμευτεί. Η εταιρεία επικαλέστηκε, μάλιστα, προβλήματα στο πρόγραμμα ανάπτυξης και αποσύρθηκε παρά το γεγονός πως κέρδισε στον σχετικό διαγωνισμό με προσφορά 664 εκατομμυρίων δολαρίων.