Στο στόχαστρο της Κίνας το… ευρωπαϊκό κονιάκ

Στο στόχαστρο της Κίνας το… ευρωπαϊκό κονιάκ
Photo: AFP
Αρχίζει έρευνα αντιντάμπινγκ.

Η Κίνα ανακοίνωσε την Παρασκευή πως άρχισε έρευνα αντιντάμπινγκ για τα αποστάγματα κρασιού, όπως το κονιάκ, που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με φόντο εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο οικονομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, η έρευνα αυτή πραγματοποιείται έπειτα από προσφυγή που κατατέθηκε το Νοέμβριο από την Κινεζική Ένωση Οινοπνευματωδών για λογαριασμό του κινεζικού τομέα αποσταγμάτων.

«Το αίτημα αυτό περιείχε τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία για την έναρξη έρευνας αντιντάμπινγκ βάσει» της κινεζικής νομοθεσίας, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε μέσω του ιστοτόπου του.

Η έρευνα άρχισε την Παρασκευή και αφορά σε υποψίες για πρακτικές ντάμπινγκ από την 1η Οκτωβρίου 2022 μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και για δυνητικές ζημιές για τον κινεζικό τομέα των οινοπνευματωδών από την 1η Ιανουαρίου 2019 ως την 30ή Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έρευνα πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από τις 5 Ιανουαρίου 2025, όμως θα μπορεί ενδεχομένως να παραταθεί για έξι μήνες σε περίπτωση «ιδιαίτερων συνθηκών», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το ντάμπινγκ είναι μια πρακτική που έγκειται κυρίως στην πώληση στο εξωτερικό προϊόντων σε τιμές κατώτερες αυτών που ισχύουν στην εθνική αγορά.

Το 2022 η Κίνα εισήγαγε περισσότερα αποστάγματα κρασιού απ’ ό,τι οποιοδήποτε άλλο οινοπνευματώδες, αναφέρεται σε έκθεση του γραφείου Daxue Consulting, σύμφωνα με το οποίο οι περισσότερες από τις εισαγωγές προέρχονταν από τη Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: