Στο Βερολίνο η Τερέσα Μέι για να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ

Στο Βερολίνο η Τερέσα Μέι για να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ

Θα συζητήσουν μεταξύ άλλων το πώς θα εφαρμόστεί η απόφαση που έλαβε ο βρετανικός λαός στο δημοψήφισμα.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα συναντηθεί αργότερα σήμερα στο Βερολίνο με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να συζητήσουν την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και άλλα θέματα.

“Το απόγευμα θα ταξιδέψω στο Βερολίνο για να συναντήσω την καγκελάριο Μέρκελ, για να συζητήσουμε πώς θα εφαρμόσουμε την απόφαση που έλαβε ο βρετανικός λαός στο δημοψήφισμα και περιμένω ότι θα καλύψουμε επίσης αριθμό άλλων πιεστικών διεθνών ζητημάτων”, δήλωσε η Μέι στο κοινοβούλιο.

Η Μέι πήρε το λόγο στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης που ήταν αφιερωμένη σε ερωτήσεις στον πρωθυπουργό αφότου έγινε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ηγέτης των κυβερνώντων Συντηρητικών.

Η Μέι είπε ακόμη ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη το μήνυμα για τη μετανάστευση το οποίο έστειλαν οι ψηφοφόροι που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από τον ΕΕ, αλλά η Βρετανία χρειάζεται επίσης να εξασφαλίσει μια καλή νέα συμφωνία για το εμπόριο με την ΕΕ.

“Αυτό που χρειαζόμαστε κατά τη διαπραγμάτευση της συμφωνίας είναι να εξασφαλίσουμε ότι λαμβάνουμε υπόψη αυτό που είπε ο κόσμος για την ανάγκη να επιβληθούν έλεγχοι στην ελεύθερη μετακίνηση, όμως διαπραγματευόμαστε επίσης τη σωστή και την καλύτερη για τον βρετανικό λαό συμφωνία για το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών”, δήλωσε η Μέι στο κοινοβουλιο.

Η ΕΕ έχει απαιτήσει από χώρες εκτός της Ένωσης, όπως η Νορβηγία, να συμμορφωθούν προς την αρχή της ελευθερίας της μετακίνησης ως αντίτιμο για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ