Στόλτενμπεργκ: Πρέπει να δώσουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται για να νικήσει τη Ρωσία

Στόλτενμπεργκ: Πρέπει να δώσουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται για να νικήσει τη Ρωσία
epa10474800 Jens Stoltenberg, Secretary General of NATO, speaks during a session of the 2023 Munich Security Conference (MSC) in Munich, Germany, 18 February 2023. The Munich Security Conference brings together defence leaders and stakeholders from around the world and is taking place February 17-19. Russia's ongoing war in Ukraine is dominating the agenda. EPA/JOHANNES SIMON / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι φοβούνται μια νέα ισχυρή επίθεση της Μόσχας.

Οι Δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας απηύθυναν νέα έκκληση σήμερα να δοθεί στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται προκειμένου να νικήσει τη Ρωσία, με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ να προειδοποιεί για τον κίνδυνο να νικήσει η Μόσχα, καθώς πλησιάζει η επέτειος της έναρξης του πολέμου.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, που διεξάγεται στο Μόναχο της Γερμανίας, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εκτίμησε πως δεν υπάρχει “καμία ένδειξη που να δείχνει” πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν “άλλαξε φιλοδοξίες”.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης, είναι απαραίτητο να “δώσουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται προκειμένου να νικήσει και να επιβιώσει ως ανεξάρτητο κυρίαρχο έθνος στην Ευρώπη“, ανέφερε στην ομιλία του ο επικεφαλής της Ατλαντικής συμμαχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όλων είναι ο Πούτιν να νικήσει. Αν ο Πούτιν νικήσει στην Ουκρανία, το μήνυμα για εκείνον και για άλλους αυταρχικούς ηγέτες θα είναι πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν”, προειδοποίησε.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, της ρωσικής εισβολής, καμία ένδειξη χαλάρωσης δεν είναι ορατή. Οι μάχες έχουν προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θύματα στα δύο στρατόπεδα και το ΝΑΤΟ φοβάται μια νέα επίθεση μεγάλης κλίμακας της Μόσχας προσεχώς.

Το Κρεμλίνο κινητοποιεί “εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματα“, και προμηθεύεται “περισσότερα όπλα από αυταρχικές χώρες όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα”, υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επρόκειτο επίσης να καλέσει τη Δύση “να μην κάνει το ίδιο λάθος με την Κίνα” που έκανε με τη Ρωσία, η οποία δημιούργησε δεσμούς ενεργειακής εξάρτησης με την Ευρώπη, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που είχαν διαβιβάσει στο AFP συνεργάτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: