Στον «αέρα» η εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Κύπρο

Στον «αέρα» η εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Κύπρο

Η κυπριακή βουλή απέρριψε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις που η Τρόικα είχε συνδέσει με τον Μηχανισμό Στήριξης.

Οι βουλευτές του κυπριακού κοινοβουλίου απέρριψαν απόψε σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, προυπόθεση που η Τρόικα είχε εξαρτήσει με την εκταμίευση της τέταρτης δόσης προς τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Καθημερινή της Κύπρου, θα γίνει προσπάθεια για άμεση επαναφορά του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, με άλλη ονομασία, καθώς  το ίδιο νομοσχέδιο δεν μπορεί να επαναφερθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Βουλής. Από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία διαμηνύεται πως θα χρησιμοποιηθεί άλλο όνομα και διαφορετική περιγραφή για να  κατατεθεί εκ νέου την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής με την προσδοκία να περάσει.

Πάντως επειδή την Τρίτη θα έχει μπει ο νέος μήνας, ο Μάρτιος, υπάρχουν σοβαρές σκέψεις από την κυβέρνηση, να δοθεί μόνο το 50% του μισθού των κυβερνητικών υπαλλήλων για τον μήνα Φεβρουάριο.

Το νομοσχέδιο απορρίφθηκε με 25 ψήφους υπέρ, 25 κατά και με 5 αποχές. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, 3 βουλευτές του ΔΗΚΟ (Ν. Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Φυττής και Γιώργος Προκοπίου) ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, ο βουλευτής των Οικολόγων και η Συμμαχία Πολιτών. Αποχή τήρησαν πέντε βουλευτές του ΔΗΚΟ (Μάριος Κάρογιαν, Αθηνά Κυριακίδου, Φύτος Κωνσταντίνου, ‘Αγγελος Βότσης και Αντώνης Αντωνίου).

Διαβάστε ακόμη: Αμοιβαίες διπλωματικές επισκέψεις σε Αθήνα και Άγκυρα για το Κυπριακό