Στον αέρα και πάλι τα αεροπλάνα της Lufthansa

Στον αέρα και πάλι τα αεροπλάνα της Lufthansa

Έληξε η απεργία των εργαζομένων της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας μετά από τρεις ημέρες και σχεδόν 4.000 ακυρώσεις πτήσεων.

Έληξε σήμερα η τριήμερη απεργία των πιλότων και του προσωπικού εδάφους της Lufthansa, η οποία προκάλεσε την ακύρωση σχεδόν 4.000 πτήσεων σε όλο τον κόσμο.

Μετά το τριήμερο ταξιδιωτικό «χάος» που «εγκλώβισε» περίπου 425.000 επιβάτες, η αεροπορική κυκλοφορία στη Γερμανία αποκαθίσταται σταδιακά. «Λίγο μετά τις 5 το πρωί άρχισαν οι πρώτες προσγειώσεις αεροσκαφών», δήλωσε εκπρόσωπος της Lufthansa.

Η εταιρία προβλέπει ότι θα πραγματοποιηθούν 1.800 πτήσεις κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, ενώ 40 περίπου πτήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν «για επιχειρησιακούς λόγους».

Επιστροφή στη συνηθισμένη αεροπορική κυκλοφορία παρατηρήθηκε και για τη θυγατρική της Lufthansa, την εταιρία Germanwings.

«Η αεροπορική κυκλοφορία επαναλαμβάνεται χωρίς δυσκολία στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αλλά συνεπάγεται μια κοσμοσυρροή επιβατών συγκρίσιμη με μία πρώτη ημέρα διακοπών», ανέφερε η εταιρία που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, Fraport.

Το συνδικάτο των κυβερνητών αεροσκαφών Cockpit είχε ξεκινήσει απεργία τριών ημερών στη Lufthansa, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τη διεύθυνση σχετικά με τη διατήρηση της δυνατότητας πρόωρης συνταξιοδότησής τους στην ηλικία των 55 ετών και μία αύξηση μισθών κατά 10%.

Διαβάστε ακόμη:

Lufthansa: Απευθείας πτήσεις Γερμανία – Θεσσαλονίκη

Η Lufthansa κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης