Στον αέρα το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου

Στον αέρα το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου

Δείτε τη στιγμή της απογείωσης.

Είναι δύσκολο να κρατήσει κανείς μυστικό την απογείωση του μεγαλύτερου αεροσκάφους στον κόσμο, το οποίο και προβλέπεται να εισέλθει στο βιβλίο Γκίνες.

Το Airlander 10 παρουσιάσθηκε στο κοινό πλήρως συναρμολογημένο σε ένα γιγαντιαίο υπόστεγο στο Λονδίνο στις 21 Μαρτίου, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά χαρακτηριστικά τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί.

«Την τελευταία φορά που ταξίδεψα με το αεροσκάφος ήταν το 2012», δήλωσε ο πιλότος δοκιμών, David Burns, προσθέτοντας ότι δεν επετράπη σε κανέναν να τραβήξει φωτογραφία το εσωτερικό του.

Η διαφορές του Airlander 10 με τα υπόλοιπα αεροσκάφη είναι σχεδόν ελάχιστες, ωστόσο περιλαμβάνει ορισμένους παραπάνω διακόπτες, ενώ είναι δέκα μέτρα μεγαλύτερο από το γνωστό Airbus 380.

Σημειώνεται ότι στην αρχή το αεροσκάφος σχεδιάστηκε για τον αμερικανικό στρατό, όμως το αρχικό πλάνο άλλαξε και έπειτα από ορισμένες τροποποιήσεις και 200 ώρες δοκιμαστικές πτήσεις θα είναι διαθέσιμο στους υποψήφιους πελάτες.

Το Airlander 10 περιγράφεται ως ένας συνδυασμός ελικοπτέρου, αεροσκάφους και αερόπλοιου και δεν έχει εκπομπές, ωστόσο χρειάζεται 1,3 εκατ. κυβικά ηλίου προκειμένου να απογειωθεί.

To Airlander 10 μπορεί να φτάσει τα 16.000 πόδια και να μείνει στον αέρα για πέντε ημέρες, ενώ είναι εντελώς αθόρυβο και από τη στιγμή που θα αποδείξει ότι είναι ασφαλές στις αρμόδιες αρχές της πολιτικής αεροπορίας, θα ξεκινήσει τις πτήσεις με στόχο την προσέλκυση των εμπορικών πελατών.

Επί του παρόντος, το αεροσκάφος περιλαμβάνει ένα κατάστρωμα παρατήρησης, το οποίο και θα αξιοποιηθεί για τη μεταφορά των υποψήφιων πελατών και ενδεχομένως επενδυτών, όπως ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Iron Maiden, Bruce Dickinson, ο οποίος φέρεται να έχει επενδύσει 360.000 δολάρια στο εν λόγω εγχείρημα.