Στον «αέρα» το ριάλιτι σόου της αδερφής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Στον «αέρα» το ριάλιτι σόου της αδερφής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ποιοι επενδυτές συμμετέχουν στο «Quit Your Day Job».

Η αδελφή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Ράντι, η οποία ήταν κάποτε επικεφαλής μάρκετινγκ του Facebook είναι angel investor σε ένα ριάλιτι σόου που λέγεται «Quit Your Day Job» (Παραιτήσου από τη δουλειά σου).

Στη σειρά των οκτώ επεισοδίων που θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη στο κανάλι Oxygen, συμμετέχουν εκατομμυριούχοι επιχειρηματίες, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν χρήματα από μια ομάδα τεσσάρων επενδυτών.

Τρεις από τους τέσσερις επενδυτές είναι γυναίκες, όπως άλλωστε και οι περισσέτεροι από τους επιχειρηματίες. Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο πυρήνας της θεαματικότητας του Oxygen είναι γυναίκες ηλικίας 18 έως 34 ετών.

«Είμαστε επιθετικοί, σεμνοί και κομψοί κατά τη διάρκεια της εκπομπής», δηλώνει η Ζούκερμπεργκ, η οποία, ενημερωτικά, ίδρυσε και την online κοινότητα Dot Complicated and Zuckerberg Media.

Την ομάδα επενδυτών αποτελούν οι Ράντι Ζούκερμπεργκ, Σάρα Πρεβέτ, Λόρεν Μέλιαν και Ίντο Λέφλερ: Η Πρεβέτ είναι ιδρυτής του Sprouter, μιας online κοινότητας για startup επιχειρήσεις, η Μέλιαν άνοιξε ένα οινοποιείο σε ηλικία 19 ετών, το οποίο και πούλησε έπειτα από λίγο καιρό για να ιδρύσει μια εταιρεία μάρκετινγκ και ο Λέφλερ είναι συνδημιουργός διάφορων καταναλωτικών προϊόντων, όπως το Yoobi και τη μάρκα καλλυντικών Yes To.

Σε κάθε επεισόδιο, τρεις επιχειρηματίες παρουσιάζουν στους επενδυτές την πρότασή τους. Στο τέλος, μπορούν μέχρι και δυο άτομα να λάβουν χρηματοδότηση από κάποιον επενδυτή. «Μερικές ιδέες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, ενώ άλλες είναι πολύ πρωτότυπες», σχολιάζει η Ζούκερμπεργκ.

Για τον Λέφλερ, η ουσία του ριάλιτι σόου είναι η σωστή καθοδήγηση των επιχειρηματιών, ενώ η Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι θέλει να δει περισσότερες γυναίκες να εισέρχονται στο χώρο των επιχειρήσεων.