Στον Ευαγγελισμό τραυματισμένος ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης

Στον Ευαγγελισμό τραυματισμένος ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης

Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας, σε εξέλιξη η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής - 4 τραυματίες, 1 εκ των οποίων ο Μαζιώτης - Βίντεο-Φωτογραφίες.

Τελευταία ενημέρωση: 19.00

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ορθοπαιδική επέμβαση στον Νίκο Μαζιώτη, επέμβαση που διήρκεσε περισσότερο από δυόμισι ώρες. Ο τραυματίας υποβλήθηκε σε οστεοσύνθεση βραχιονίου, κατά την οποία οι γιατροί προσπάθησαν να επανασυνθέσουν το οστό, που καταστράφηκε, καθώς η σφαίρα διαπέρασε το σώμα του από την πίσω πλευρά με φορά προς τα εμπρός.

Οι χειρουργοί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» επισημαίνουν ότι θα χρειαστεί και νέα επέμβαση πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα και θεωρούν ότι ίσως απαιτηθεί και τρίτη νευροχειρουργική σε άλλο χρόνο. Η εκτίμησή τους είναι ότι ο τραυματίας θα πρέπει να παραμείνει για τουλάχιστον 15 ημέρες στο νοσοκομείο. Όπως έγινε γνωστό, θα νοσηλευθεί σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο κρατουμένων, κάτω από δρακόντεια φρούρηση, στον 8ο όροφο του νοσοκομείου.

Η σύλληψη από την αστυνομία
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ, στην οποία επιβεβαιώνεται η σύλληψη του καταζητούμενου Μαζιώτη: «Σήμερα στις 12.35 εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Μητροπόλεως ο καταζητούμενος Νικόλαος Μαζιώτης, ο οποίος μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς τραυματίστηκε και συνελήφθη».

Το μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» εντοπίστηκε στο Μοναστηράκι, από μικτή ομάδα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, που έκαναν έρευνες στην περιοχή για τον συγκεκριμένο καταζητούμενο με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρώτος άνοιξε πυρ ο Μαζιώτης και μετά ανταπέδωσαν οι αστυνομικοί.

 

Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο, ενώ έχει τροποποιηθεί η εφημερία και όλα τα επείγοντα περιστατικά στο Θωρακοχειρουργικό μεταφέρονται σε άλλα τμήματα. Αν ο Νίκος Μαζιώτης χρειαστεί να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, υπάρχει πρόβλεψη, ενώ υπενθυμίζεται ότι στον 10ο όροφο υπάρχει δωμάτιο που είναι διαμορφωμένο ειδικά για τέτοιου είδους περιπτώσεις, από την περίοδο της νοσηλίας του Σάββα Ξηρού.

Μια από τις σφαίρες χτύπησε έναν αστυνομικό, ο οποίος δεν τραυματίστηκε σοβαρά καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα στον μηρό, από σφαίρα.



Σε νοσοκομείο της Αθήνας για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Η υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται ανακοινώσεις από την αστυνομία, ενώ η Αντιτρομοκρατική διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό της «γιάφκας» του Μαζιώτη στην Αθήνα.

1/6

Βίντεο από τον Ευαγγελισμό – Πηγή news247.gr:

Πώς η αντιτρομοκρατική εντόπισε τον Μαζιώτη
Στην περιοχή, από το πρωί, ήταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΕΛΑΣ, με την επωνυμία «ΘΗΣΕΑΣ», για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ύστερα από πληροφορίες για ύποπτο άτομο σε κατάστημα Ερμού και Αθηνάς, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο, αλλά πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών. Ακολούθησε καταδίωξη και στην οδό Μητροπόλεως 44 έγινε δεύτερη συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκε στο πόδι ένας από τους αστυνομικούς και σοβαρά ο ύποπτος, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστά μέχρι στιγμής, είναι ο Νίκος Μαζιώτης.

Οι επιθέσεις που αποδίδονται στον Επαναστατικό Αγώνα

– 5 Σεπτεμβρίου 2003: Διπλό βομβιστικό χτύπημα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Ένας αστυνομικός είχε τραυματιστεί ελαφρά

– 14 Μαρτίου 2004: Τοποθέτηση ωρολογιακού μηχανισμού σε υποκατάστημα της Citibank, από την πλευρά της οδού Κωστή Παλαμά, στο Ν. Ψυχικό

– 5 Μαΐου 2004: Τριπλή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.

– 29 Οκτωβρίου 2004: Αποτυχημένη απόπειρα να «χτυπήσει» με ενσύρματη βόμβα δύο κλούβες των ΜΑΤ και ένα μικρό βανάκι της ΕΛ.ΑΣ. τη στιγμή που περνούν από την αερογέφυρα της Π. Ράλλη.

– 2 Ιουνίου 2005: Βόμβα μεγάλης ισχύος στο υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Πειραιώς.

– 12 Δεκεμβρίου 2005: Παγιδευμένο με εκρηκτικά δίκυκλο έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Τρεις πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά από τζάμια

– 30 Μαΐου 2006 : Πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού, στη γειτονιά του Γ. Βουλγαράκη, στον Λυκαβηττό

– 12 Ιανουαρίου 2007: Ρουκέτα εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα

– 30 Απριλίου του 2007: Μέλη της οργάνωσης “γάζωσαν” με αυτόματο όπλο το Α.Τ. Περισσού.

– 24 Οκτωβρίου 2008: Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το κτήριο της «Shell» στο Π. Φάληρο.

– 23 Δεκεμβρίου 2008: Πυρ εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στου Γουδή.

– 5 Ιανουαρίου 2009: Επίθεση κατά αστυνομικών των ΜΑΤ, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού. Τραυματίζεται σοβαρά ο 21χρονος αστυφύλακας Διαμαντής Μαντζούνης.

– 18 Φεβρουαρίου 2009: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο με την εκρηκτική ύλη ANFO στα κεντρικά γραφεία της Citibank στην Κηφισιά.

– 9 Μαρτίου 2009: Έκρηξη στο υποκατάστημα της Citibank στη Ν. Ιωνία.

– 12 Μαΐου 2009: Επίθεση κατά του υποκαταστήματος της Eurobank στην Αργυρούπολη

– 2 Σεπτεμβρίου 2009: Ισχυρότατη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με την εκρηκτική ύλη ANFO έξω από Χρηματιστήριο Αθηνών.

– 10 Απριλίου 2014: Παγιδευμένο αυτοκίνητο με την εκρηκτική ύλη ANFO χρησιμοποιείται για την ισχυρότατη έκρηξη έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το γραφείο του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Επαναστατικός Αγώνας πίσω από την επίθεση στην ΤτΕ

Αυτοκίνητο – βόμβα εξερράγη έξω από την ΤτΕ στο κέντρο της Αθήνας