“Στον πάγο” η κοινοβουλευτική δραστηριότητα στην Ιταλία για τον θάνατο του Μπερλουσκόνι

“Στον πάγο” η κοινοβουλευτική δραστηριότητα στην Ιταλία για τον θάνατο του Μπερλουσκόνι
epa01871963 Italian Prime Minister Silvio Berlusconi arrives to speak during the 64th General Debate of the United Nations General Assembly at United Nations headquarters in New York, New York, USA on 23 September 2009. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«H κοινοβουλευτική δραστηριότητα σταματά για μια εβδομάδα, δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν», γράφει η Repubblica.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αναφέρεται σε κεντρικό άρθρο της στο πολυήμερο πένθος που πρόκειται να τηρηθεί στην Ιταλία για τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και αύριο, ενώ για την αυριανή ημέρα, κατά την οποία θα τελεσθεί η κηδεία του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει παράλληλα ότι ακυρώθηκαν τουλάχιστον για ένα τριήμερο οι διάφορες υποχρεώσεις όλων των υπουργών, ενώ στη Βουλή και στη Γερουσία της Ρώμης οι ψηφοφορίες θα σταματήσουν συνολικά για μια εβδομάδα.

Αργότερα αναμένεται να μεταβεί στην βίλα του ‘Αρκορε, όπου έχει μεταφερθεί η σορός του εκλιπόντος πολιτικού, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι. Στην έπαυλη βρίσκονται μόνον στενοί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Μπερλουσκόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δε μεγαλύτερος γιος του «Καβαλιέρε», ο Πιερσίλβιο Μπερλουσκόνι, σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού ομίλου Μέντιασετ, μεταξύ των άλλων, τόνισε:

«Θεωρούσε την επιχείρηση αυτή σαν ένα δικό του παιδί. Ο πατέρας μου, ο ιδρυτής μας, σας αγαπούσε ανέκαθεν όλους, έναν προς έναν, ξεχωριστά. Η υποχρέωσή μας τώρα είναι να ακολουθήσουμε τα άσβηστα χνάρια του και να δουλέψουμε, να δουλέψουμε, να δουλέψουμε. Με ενθουσιασμό και σεβασμό».

Xθες βράδυ, οι κύριες εκπομπές της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai — και φυσικά των ιδιωτικών καναλιών του ομίλου Μediaset — ήταν αφιερωμένες στη επιχειρηματική και πολιτική πορεία του μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού.

Στην κηδεία, τέλος, η οποία θα τελεσθεί αύριο το απόγευμα στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η πρέσβης μας στην Ιταλία Ελένη Σουρανή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: