Στουρνάρας: Η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στις μεταρρυθμίσεις

«Η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί έως ότου επιτευχθεί ο στόχος μιας ανταγωνιστικής και δυναμικής οικονομίας», τόνισε ο επικεφαλής της ΤτΕ.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα προσαρμογής έχοντας ένα θετικό ιστορικό υιοθέτησης μεταρρυθμίσεων, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση μελέτης του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ωστόσο, σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης, αν και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, διάφορες μεταρρυθμίσεις πρέπει ακόμη να προχωρήσουν.

Με άλλα λόγια, συμπλήρωσε, οι επιδόσεις της χώρας είναι εντυπωσιακές αλλά, δεδομένων των αρχικών περιορισμένων επιπέδων δομικών μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα είναι ακόμη πίσω σε σχέση με ανταγωνιστικές χώρες.

Ως εκ τούτου, η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί έως ότου επιτευχθεί ο στόχος μιας ανταγωνιστικής και δυναμικής οικονομίας που μπορεί να σταθεί στα πόδια της.

Εντυπωσιακή η πρόοδος

Κατά τη διάρκεια της κρίσης, η Ελλάδα υλοποίησε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που βοήθησαν να κλείσει το χάσμα ανταγωνιστικότητας και να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Εχουν υλοποιηθεί μεταρρυθμίσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και κυρίως στην αγορά εργασίας, στο συνταξιοδοτικό, στην υγειονομική περίθαλψη, στη δημόσια και φορολογική διοίκηση και στον χρηματοοικονομικό τομέα, τόνισε ο πρόεδρος της ΤτΕ ΕΛΛ 0,00%, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η Ελλάδα εμφανίζει τον υψηλότερο δείκτη ανταπόκρισης στις συστάσεις μεταρρυθμίσεων, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι προχώρησαν οι μεταρρυθμίσεις σε υφεσιακό περιβάλλον και σε μικρό χρονικό ορίζοντα, υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμη: Στην κρίση του SSM το σχέδιο Στουρνάρα για τα κόκκινα δάνεια