Στουρνάρας: «Να κλείσουμε τα προαπαιτούμενα πριν το Eurogroup»

Στουρνάρας: «Να κλείσουμε τα προαπαιτούμενα πριν το Eurogroup»

«Θα επικρατήσει η κοινή λογική», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τη συρρίκνωση του προσωπικού  των Αμυντικών Συστημάτων με εθελούσια έξοδο, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά την ευρεία συνάντηση με τον κυβερνητικό επιτελείο, ενώ, όπως δήλωσε, η κυβέρνηση επιμένει στον εξαγωγικό τους χαρακτήρα.

Όσον αφορά τα τρέχοντα ανοιχτά οικονομικά θέματα, ο Γιάννης Στουρνάρας σχολίασε ότι η κυβέρνηση «κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να κλείσουμε τα προαπαιτούμενα πριν το Eurogroup».

Σχετικά με την άρση των πλειστηριασμών, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι «εάν (η κυβέρνηση) δεν νομοθετήσει, σημαίνει ότι αίρονται, ότι το καθεστώς προστασίας αίρεται, άρα πρέπει να νομοθετήσει».

Διαβάστε ακόμη: Fitch: «B- με σταθερές προοπτικές» για την Ελλάδα

Βενιζέλος: «Θα επικρατήσει η κοινή λογική»
«Το πλαίσιο είναι σταθερό και πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική διότι οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και διότι δεν μπορεί να κολλήσει η υπόθεση σε θέματα που κατά τη γνώμη μου τίθενται κακώς, όπως είναι οι πλειστηριασμοί», εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Μ. Μαξίμου.

Όσον αφορά στο ζήτημα των πλειστηριασμών, σημείωσε ότι «εμείς μιλάμε για το φτωχό και μεσαίο νοικοκυριό, αυτόν που αγωνίζεται να επιβιώσει, όχι για τον συστηματικό κακοπληρωτή που κρύβεται πίσω από τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

«Εμάς μας ενδιαφέρει η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που έχει πραγματικό πρόβλημα», συμπλήρωσε. Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ούτε για το θέμα των ΕΑΣ ούτε για το θέμα των ομαδικών απολύσεων.