Στουρνάρας: «Η τρόικα θα έρθει την επόμενη εβδομάδα»

Στουρνάρας: «Η τρόικα θα έρθει την επόμενη εβδομάδα»

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου Σαμαρά – Βενιζέλου – Στουρνάρα για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που θα επικεντρωθούν στο δημοσιονομικό κενό για το 2014. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών έγινε επισκόπηση όλων των θεμάτων, καθώς η Αθήνα έστειλε χθες στους εκπροσώπους των δανειστών όλα τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους. Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τρόικα θα έρθει την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη υπό το Πρωθυπουργό δεν συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι , όσον αφορά στην πιθανή εμπλοκή της Αναστασίας Σακελλαρίου, προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δεν τον προβληματίζει.

ΣΥΡΙΖΑ: «Σαμαράς και Στουρνάρας συγκαλύπτουν το σκάνδαλο του ΤΤ»

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ γα την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
«Η μόνη μάχη που δίνουν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είναι να μείνουν όσο μπορούν περισσότερο στην εξουσία παραδομένοι στους δανειστές και στηριζόμενοι στην εγχώρια διαπλοκή», σχολίασε με ανακοίνωση του γραφείου τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου , υπό τον Πρωθυπουργό.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η αντίστροφη μέτρηση όμως έχει ξεκινήσει και το δίδυμο που αλληλοκαλύπτεται για τα σκάνδαλα, τις μίζες και τη διαφθορά δεν θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα να οδηγεί την κοινωνία και την οικονομία στην καταστροφή».

Και με υστερόγραφο στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «η από κοινού πλέον κάλυψη στο πρόσωπο της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που κατηγορείται για την υπόθεση του ΤΤ, αποδεικνύει την συγκάλυψη και τη συνενοχή των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα».