Στους 10 πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς πολυτελείας η Ελλάδα

Στους 10 πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς πολυτελείας η Ελλάδα

Τη μεγαλύτερη αύξηση εμφάνισε στη χώρα μας η τουριστική κίνηση για... ακριβά γούστα.

Μέχρι το Λας Βέγκας έφτασε η χάρη της Ελλάδας αφού ήταν μια από τις χώρες που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν μεταξύ των δημοφιλών τουριστικών προορισμών πολυτελείας για το 2014.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της «Virtuoso Travel Week», η οποία διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο ξενοδοχείο Bellagio Resort & Casino στο Λας Βέγκας. Έχοντας συλλέξει στοιχεία από συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο, το ταξιδιωτικό δίκτυο τουρισμού πολυτελείας Virtuoso γνωστοποίησε τα ονόματα των χωρών που επιλέγουν οι τουρίστες με ακριβά… γούστα και γεμάτα… πορτοφόλια.

Βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί τουρισμού πολυτελείας για το υπόλοιπο του 2014 είναι η Ιταλία, η Βρετανία, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Γερμανία, το Μεξικό, η Νότιος Αφρική, η Ολλανδία και η Ελλάδα.

Η χώρα μας μολονότι κατέλαβε την 10η θέση, ήταν στην πραγματικότητα ο τουριστικός προορισμός που κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση (57%). Εντύπωση προξενεί το γεγονός πως στην εν λόγω λίστα δεν συμπεριελήφθη η Τουρκία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει την τουριστική της στρατηγική και αποτελεί έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Virtuoso, Matthew D. Upchurch, σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο καταναλωτής πλέον κλείνει τα ταξίδια του με δύο εκ διαμέτρου αντίθετους τρόπους: είτε με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, κλείνοντας δηλαδή το ταξίδι του σχεδόν ένα χρόνο πριν, είτε κάνει και κρατήσεις άμεσα, για παρορμητικά ταξίδια της τελευταίας στιγμής, ειδικά αν βρει κάποια συμφέρουσα προσφορά.

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως είναι αρκετοί  οι παράγοντες που οδηγούν στην υψηλή ζήτηση για ταξίδια. Πιο συγκεκριμένα, η τεράστια αύξηση στον τουρισμό με πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να διασχίζουν σήμερα τα διεθνή σύνορα ως τουρίστες, η αύξηση της ευημερίας σε ολόκληρο τον κόσμο και, φυσικά, τα 78 εκατ. άτομα της γενιάς «baby boom» που ταξιδεύουν τώρα.

Στην έρευνα της Virtuoso γίνεται επίσης λόγος για αλλαγή στάσης του τρόπου με τον οποίο έβλεπε μέχρι πρότινος ο κόσμος τα ταξίδια αναψυχής. Αν και οι τάσεις για πάνω από μια δεκαετία έδειξαν ότι οι καταναλωτές επιθυμούν να ταξιδεύουν για να συνδεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, η χρήση του τουρισμού για να σημπληρωθεί η «παραδοσιακή» εκπαίδευση των παιδιών αποτελεί μια νέα φιλοσοφία, την οποία η Virtuoso έχει ονομάσει «Journey to Global Citizenship» («Διαδρομή προς μια παγκόσμια υπηκοότητα»). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η επιθυμία διασύνδεσης και «χτισίματος» εμπειριών που θα διαρκέσουν μέσα σε μια οικογένεια  να υπάρχει, ωστόσο οι γονείς -ακόμη και οι παππούδες και οι γιαγιάδες- βλέπουν τα ταξίδια ως το μέσο χάρη στο οποίο η επόμενη γενιά θα έχει τη δυνατότητα να βιώσει μοναδικές εμπειρίες από όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται πως εκτός από τη λίστα The Virtuoso «Top 10», παρουσιάστηκαν και οι τουριστικοί προορισμοί που εμφάνισαν μέσα στο τρέχον έτος τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση. Στην Virtuoso‘s «Hot List», όπως ονομάζεται, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Νέα Ζηλανδία με αύξηση 196%, ακολουθούν Χιλή και Ινδονησία με 103%, η Ουγγαρία με άνοδο 86%, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει το Χονγκ Κόνγκ με αύξηση 72%.

Επιπρόσθετα, τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν μια αύξηση της ζήτησης για την Αυστραλία, κάποιες εκπλήξεις στην Κεντρική Ευρώπη και την επόμενη τάση στο οικογενειακό ταξίδι – την «παγκόσμια ιθαγένεια». Στη δεκάδα φιγουράρουν τα ονόματα χωρών όπως Αυστραλία, Κροατία, Εκουαδόρ, Ελλάδα και Νορβηγία.

Διαβάστε ακόμη:

Γνωρίστε τα κορυφαία ξενοδοχεία του 2014

Οι Αυστριακοί «ψηφίζουν» Ελλάδα

Ποιο ελληνικό νησί έγινε viral στο διαδίκτυο;