Στους 100 πιο επιτυχημένους στις τηλεπικοινωνίες ο Μιχάλης Τσαμάζ

Στους 100 πιο επιτυχημένους στις τηλεπικοινωνίες ο Μιχάλης Τσαμάζ

Στην 84η θέση της λίστας «GTB Power 100», ο μοναδικός Έλληνας είναι ο πρόεδρος του ΟΤΕ.

Ένας Έλληνας βρίσκεται στη λίστα με τους 100 πιο επιτυχημένους διευθύνοντες συμβούλους των μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων στον κόσμο σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού περιοδικού Global Telecoms Business για το 2013.

Πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, που βρίσκεται στην 84η θέση της λίστας «GTB Power 100» που δημοσιεύει το εν λόγω περιοδικό στο τεύχος Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Το περιοδικό αναφέρει πως ο κ. Τσαμάζ «συνέβαλε στην επιτυχή υλοποίηση ενός πολυεπίπεδου σχεδίου αναδιάρθρωσης του Οργανισμού και πέτυχε την μεταμόρφωση του πρώην κρατικού μονοπωλίου των τηλεπικοινωνιών σε μια σύγχρονη, ανταγωνιστική και βιώσιμη επιχείρηση με ηγετικό ρόλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη».

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Μιχάλη Τσαμάζ στον Σωτήρη Δανέζη

Επίσης, επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού έχει επιτευχθεί σημαντική περικοπή του χρέους κατά 50% από το 2010, ενώ παρά την οικονομική κρίση πέτυχε να βγει στις αγορές και να αντλήσει 700 εκατ. ευρώ με την έκδοση ομολόγων. Τέλος, αναφέρει ότι ο κ. Τσαμάζ έχει επιτύχει να καταστήσει την Cosmote μια από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες του ομίλου της Deutsche Telekom.

Πρώτος στη λίστα του περιοδικού, κατατάσσεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής AT&T, Ράνταλ Στίβενσον, δεύτερη η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνη για θέματα τηλεπικοινωνιών, Νίλι Κρος και τρίτος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της America Movil, Κάρλος Σλιμ Χελού. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης κορυφαία ονόματα από το χώρο των τηλεπικοινωνιών, όπως ο Λι Γιου της China Mobile, o Τιμ Κουκ της Apple, ο Στέφαν Ρίτσαρντ της Orange, o Ρενέ Όμπερμαν της Deutsche Telekom, o Έντρικε Μπλάνκο της Telefonica, ο Λάρι Πέιτζ της Google, ο Στέφεν Ιλοπ της Microsoft.

Διαβάστε: Ο CEO του ΟΤΕ εξηγεί στο FortuneGreece.com πως μεταμόρφωσε τον ΟΤΕ