Στους 57 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός στα Τέμπη – Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι DNA

Στους 57 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός στα Τέμπη – Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι DNA
Κεράκια κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023. Αργά το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε μετωπικά με μία εμπορική στα Τέμπη, με πάνω από 350 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β', Κωνσταντία Δημογλίδου, στους 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, ενώ παραμένουν για νοσηλεία 38 επιβάτες, 31 σε απλές κλίνες και 7 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από την έρευνα δειγμάτων ταυτοποιήθηκαν 55 νεκροί. Ένας νεκρός παραμένει ακόμη άγνωστος και μια γυναίκα αναζητεί ακόμη την κόρη της.

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στα εργαστήρια της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όλων των δειγμάτων βιολογικού υλικού που είχαν συγκεντρωθεί από τα ειδικά κλιμάκια της πυροσβεστικής, από τον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος έξω από τα Τέμπη, χωρίς να αλλάξει κάτι στον μαύρο απολογισμό των 57 νεκρών.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έφτασαν συνολικά, από την πρώτη στιγμή μέχρι και χτες, 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι 55 νεκροί. Ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίηση μέσω DNA, ενώ μια γυναίκα αναζητεί ακόμα την κόρη της που επέβαινε στο τρένο, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Στο τόπο του δυστυχήματος, το μακάβριο έργο της πυροσβεστικής σχεδόν τέλειωσε, καθώς έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια και συντρίμμια από την φοβερή σύγκρουση των δύο τρένων και απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες και αναμένεται να ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: