Στραμμένο στην Ελλάδα θα είναι το «βλέμμα» της Κομισιόν

Στραμμένο στην Ελλάδα θα είναι το «βλέμμα» της Κομισιόν

Δηλώσεις έκανε ο επίτροπος Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια σχετικά με τη συγχώνευση Aegean-Olympic, τονίζοντας το ενδιαφέρον της Ευρ. Επιτροπής.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση στην ελληνική αγορά αερομεταφορών και ειδικά το ενδεχόμενο να υπάρξει κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την Aegean Airlines», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, παρουσιάζοντας την απόφαση σχετικά με την έγκριση της εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean Airlines.

Όπως τόνισε ο κ. Αλμούνια, η προσοχή της Επιτροπής θα επικεντρωθεί κυρίως στα πέντε δρομολόγια (Αθήνα-Χανιά, Αθήνα-Μυτιλήνη, Αθήνα-Σαντορίνη, Αθήνα-Κέρκυρα, Αθήνα-Κως) με συνολική κίνηση 1 εκατ. επιβάτες που εξυπηρετούνταν μόνο από την Aegean και την Olympic.

Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, στην παρούσα φάση δεν είναι πιθανή η είσοδος άλλων αεροπορικών εταιρειών στην ελληνική αγορά, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση πως όταν η ελληνική οικονομία ανακάμψει, αεροπορικές εταιρείες θα εισέλθουν στην ελληνική αγορά. Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχουν εμπόδια για την είσοδό τους, καθώς είναι διαθέσιμες αρκετές χρονοθυρίδες (slots).

O κ. Αλμούνια ανέφερε ακόμη ότι τον περασμένο Ιούλιο οι υπηρεσίες της Επιτροπής είχαν ζητήσει από την εταιρεία Marfin να ενημερώσει αν θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση προς την Olympic. Τον Αύγουστο, η Marfin απάντησε εγγράφως στην Επιτροπή ότι δεν είχε την πρόθεση να συνεχίσει τη στήριξη που παρείχε στην Οlympic, σημείωσε ο κοινοτικός επίτροπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Για τον χειμώνα προετοιμάζεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών