Τα ακουστικά που ακούν για εμάς, πριν από εμάς!

Τα ακουστικά που ακούν για εμάς, πριν από εμάς!

Ποια είναι τα σχέδια της Dolby για την επόμενη γενιά mobile ακουστικών συσκευών.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το κινητό τους για να παρακολουθήσουν βίντεο, κυρίως στη διάρκεια του commuting. Ειδικά στις ΗΠΑ, όπου η πρόσβαση σε οπτικό περιεχόμενο (σειρές, ταινίες, τηλεοπτικά show κ.ά) είναι εύκολη είτε μέσω streaming είτε μέσω iTunes, έχει ήδη προκύψει η ανάγκη για υψηλότερης ποιότητας ήχο, ειδικά προσαρμοσμένο στο θορυβώδες περιβάλλον μέσα στο οποίο πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις μας.

Η Dolby, κορυφαία εταιρεία στην κατασκευή ηχητικών συστημάτων υψηλής ποιότητας, έχει σκοπό να «διδάξει» στα ακουστικά μας να αποδίδουν άκουσμα αντίστοιχο με εκείνο ενός home theatre, εφαρμόζοντας προσαρμογές στο software και τη διαχείριση του ψηφιακού ήχου. Επιπλέον, σκοπός είναι τα ακουστικά μας να «καταλαβαίνουν» πότε οι ήχοι του περιβάλλοντος πρέπει να φτάσουν στα αυτιά μας γιατί είναι σημαντικοί. Για παράδειγμα, στο αεροπλάνο θα «επιτρέπουν» να περάσει η ανακοίνωση του πληρώματος, όχι όμως και ο βόμβος των κινητήρων ή το κλάμα του μωρού.

Διαβάστε ακόμη: Οι δημοφιλέστερες εφαρμογές iOS του 2013

«Όταν οι δημιουργοί γυρίζουν τις ταινίες τους δεν έχουν στο μυαλό τους τα κινητά τηλέφωνα», δήλωνε πριν από λίγες μέρες στο BBC η Μέρι Άντερσον, Senior Director of Marketing της εταιρείας. «Για αυτό εργαζόμαστε μαζί τους ώστε να τους βοηθήσουμε να φέρουν την αντίστοιχη εμπειρία και στους mobile χρήστες». Ουσιαστικά, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα «mobile setting», ένα σύνολο προκαθορισμένων ρυθμίσεων και ποιότητας ήχου, προσαρμοσμένων στις ειδικές αυτές συνθήκες.

Η προσπάθεια βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Το μέλλον αναμένεται ενδιαφέρον και οι εκρήξεις στις ταινίες δράσης, ενώ βρισκόμαστε στο μετρό, πιο αληθοφανείς από ποτέ.