Τα δυσκολότερα γενέθλια του «Σούμι»

Τα δυσκολότερα γενέθλια του «Σούμι»

Θαυμαστές του Γερμανού παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula1 έχουν μαζευτεί έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται για να τον τιμήσουν.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula1 Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της γαλλικής Γκρενόμπλ μετά το ατύχημά του κάνοντας σκι στις ελβετικές Άλπεις την Κυριακή, έχει σήμερα τα γενέθλιά του και οι θαυμαστές του από την Ιταλία και τη Γαλλία δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πλευρό του.

Έτσι από νωρίς το πρωί θαυμαστές του Club Scuderia Ferrari, αλλά και απλοί οπαδοί του «Σούμι» έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο, αποδίδοντας φόρο τιμής στον θρύλο των αγώνων ταχύτητας. Η σελίδα στο Facebook της ομάδας της F1 αναφέρει ότι τα μέλη των Club Scuderia Ferrari θέλοντας να δείξουν τη συμπαράστασή τους προς τον Σουμάχερ οργανώνουν «μία σιωπηλή συγκέντρωση ντυμένμοι στα κόκκινα» έξω από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ferrari, Ρενάτο Μπισινιάνι, η εταιρεία μίσθωσε λεωφορεία για να μεταφέρουν τον κόσμο στη Γκρενόμπλ και προέτρεψε τους θαυμαστές να ντυθούν στα κόκκινα και να φέρουν μαζί τους σημαίες, ως «ένα δείγμα εγγύτητας προς τον Σουμάχερ». Ο Μπισινιάνι φρόντισε να διευκρινίσει πως η κίνηση αυτή δεν αποτελεί προσπάθεια διαφήμισης για την ιταλική εταιρεία, λέγοντας, «διαβεβαιώνουμε ότι παραμένουμε ευαίσθητοι σε αυτήν την δύσκολη στιγμή».

Στην ιστοσελίδα της Ferrari, η εταιρεία απευθύνει διπλές ευχές στον Σουμάχερ. Στο κείμενο που έχει ανεβάσει αναφέρει ότι επέλεξε 72 ιδιαίτερες στιγμές που έχει μοιραστεί με τον πρωταθλητή, αριθμός διόλου τυχαίος, όπως εξηγεί, καθώς τόσες ήταν οι νίκες του Σουμάχερ με την Scuderia από το 1996 ως το 2006: 72 Grands Prix «που έδωσαν τόση χαρά σε εμάς και στα εκατομμύρια των θαυμαστών της Φερράρι ανά τον κόσμο». «Όλοι στη Ferrari, από τον πρόεδρο Λούκα ντι Μοντετσεμόλο ως τον τιμ μάνατζερ της Ferrari Στέφανο Ντομενικάλι, που έχουμε διαρκή επικοινωνία με την οικογένεια του Μίκαελ και το στενό του κύκλο, παρακολουθούμε διαρκώς την εξέλιξη της κατάστασής του. Προφανώς σήμερα έχουμε διπλό λόγο να του ευχηθούμε τα καλύτερα. Forza Michael», καταλήγει η ανακοίνωση.

Χτες η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ εξέδωσε μήνυμα ευχαριστίας προς τους απανταχού θαυμαστές του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στην επίσημη ιστοσελίδα του, στο οποίο ανέφερε:

«Μετά το ατύχημα του Μίκαελ στο σκι, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους από όλον τον κόσμο που έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους και τις καλύτερες ευχές τους για την ανάρρωσή του. Μας δίνουν πολύ μεγάλη στήριξη. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μαχητής και δεν θα τα παρατήσει. Σας ευχαριστούμε».

Διαβάστε ακόμη: Η μεγαλύτερη μάχη του Μίκαελ Σουμάχερ

Ο Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά την Κυριακή όταν χτύπησε με το κεφάλι -παρότι φορούσε κράνος- πέφτοντας σε καλυμμένο με χιόνι βράχο, με αποτέλεσμα να φτάσει σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Οι γιατροί πραγματοποίησαν επέμβαση στον Γερμανό πιλότο της F1 και πριν δύο ημέρες δήλωσαν πως οι εξετάσεις έδειχναν πως «τα πηγαίνει καλύτερα», ωστόσο χωρίς να έχει διαφύγει εντελώς τον κίνδυνο.

Χθες η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε άρθρο με νέες πληροφορίες γύρω από τις συνθήκες του ατυχήματος, αναφέροντας ότι ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, τραυματίστηκε στη προσπάθειά του να βοηθήσει τη μικρή κόρη ενός φίλου του που φέρεται να έπεσε την ώρα που έκανε σκι, αναγκάζοντας τον να παρεκκλίνει της καθορισμένης διαδρομής προκειμένου να βοηθήσει, με αποτέλεσμα να πέσει και ο ίδιος σε σημείο που υπήρχε βαθύτερο χιόνι και να τραυματιστεί σοβαρά.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δημοσίευσε σήμερα γράφημα με τα κρανιοεγκεφαλικά τραύματα που έχει υποστεί ο Σουμάχερ. Οι πιθανοί κίνδυνοι που διατρέχει η υγεία του, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι γνωστικά προβλήματα και απώλεια μνήμης, παράλυση, απώλεια ισορροπίας κι επιληψία, ή ακόμα και θάνατος.

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του «Σούμι»

Γεννημένος στις 3 Ιανουαρίου του 1969 κοντά στην Κολωνία ο Μίκαελ Σουμάχερ έδειξε από νωρίς την κλίση του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από 4 ετών ξεκίνησε να οδηγεί καρτ και μέσα στην δεκαετία του ’80 κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Γερμανίας και ένα Ευρωπαϊκό.

Το 1991 εισήλθε στον κόσμο της Φόρμουλα Ένα. Συνολικά συμμετείχε σε 250 Γραν Πρι, από τα οποία κέρδισε τα 91 ενώ στα 155 τερμάτισε μέσα στην πρώτη τριάδα. Η κορύφωση της καριέρας του ήρθε την δεκαετία από το 1994 ως και το 2004. Αρχικά κατέκτησε δυο πρωταθλήματα με την Μπένετον και από το 2000 ως το 2004 πέντε διαδοχικά με την Φερράρι.

Επτά τίτλους δεν έχει κανένας άλλος πιλότος στην ιστορία της Φόρμουλα Ένα, με αποτέλεσμα το όνομά του να αποτελεί ήδη θρύλο για τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.