Τα επόμενα βήματα του Enterprise Greece για την ενίσχυση των εξαγωγών

Τα επόμενα βήματα του Enterprise Greece για την ενίσχυση των εξαγωγών

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης του για το 2017, ο Οργανισμός έχει απευθύνει πρόσκληση στα επιμελητήρια της χώρας.

Την περαιτέρω ανάπτυξη ενός συνεργατικού οικοσυστήματος για την ενίσχυση των εξαγωγών, με επιμελητήρια, φορείς της αυτοδιοίκησης, πανεπιστήμια, ερευνητικούς φορείς και τοπικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις σχεδίασε και υλοποιεί για φέτος Οργανισμός Enterprise Greece.

Ο πρόεδρος του Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος σημείωσε: «Η αύξηση των εξαγωγών, ιδιαίτερα σε κλάδους όπως αυτοί των  τροφίμων, ποτών και διάφορων βιομηχανικών προϊόντων που παρουσιάζουν σημαντική δυναμική, αποτελεί θετικό δείγμα για τις δυνατότητες εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Γι’ αυτό το λόγο, η συνεργασία θεσμικών φορέων και κλάδων της οικονομίας είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και ως οργανισμός θεωρούμε ότι αυτή η στρατηγική μπορεί να αποδώσει ακόμα περισσότερο».

Ο Οργανισμός Enterprise Greece αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, που προωθούν τις περιφέρειες της χώρας ως θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας και υλοποιεί σειρά δράσεων, όπως: ενημερωτικές εκδηλώσεις στα επιμελητήρια της χώρας, εργαστήρια μεταφοράς τεχνογνωσίας σε θέματα πρακτικών διεθνοποίησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, partenariat, προσκλήσεις αγοραστών από άλλες χώρες, συναντήσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις ξένων διπλωματικών αρχών, εκδηλώσεις marketing, κ.λπ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης του για το 2017, ο Οργανισμός έχει απευθύνει πρόσκληση στα επιμελητήρια της χώρας για τη συνδιοργάνωση σεμιναρίων, για την επιμόρφωση στελεχών των ΜμΕ και ήδη έχουν προγραμματιστεί αρκετές σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η θεματολογία των σεμιναρίων αφορά στη δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος και στις εξαγωγικές διαδικασίες».