Τα έσοδα άνω του 1 δισ. δολαρίων του Dungeons & Dragons «διαχέονται» σε ουίσκι, έπιπλα και κεριά

Τα έσοδα άνω του 1 δισ. δολαρίων του Dungeons & Dragons «διαχέονται» σε ουίσκι, έπιπλα και κεριά
Photo: pixabay.com
Η Hasbro υποστηρίζει ότι το παιχνίδι έχει περισσότερους από 50 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες.

Στο πως η μεγάλη επιτυχία και το ευρύ κοινό του επιτραπέζιου παιχνιδιού Dungeons & Dragons έχει «γεννήσει» εταιρείες που παράγουν από ποτά έως κεριά αναφέρεται το CNBC.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει πως το παιχνίδι δημιουργήθηκε από τους Γκάρι Γκίτζαξ και τον Ντέιβ Άντερσον στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Πρόκειται για ένα open-ended αλλά ανοιχτό παιχνίδι ρόλων που παίζεται συχνά γύρω από ένα τραπέζι. Οι παίκτες λύνουν γρίφους, πηγαίνουν σε αποστολές και πολεμούν τους εχθρούς. Τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των πρωτοκόλλων κοινωνικής αποστασιοποίησης που «επέβαλε» πανδημία του κορονοϊού, πολλά παιχνίδια παίζονται εικονικά μέσω εργαλείων τηλεδιάσκεψης.

Η Hasbro, στην οποία ανήκει το εμπορικό σήμα Dungeons & Dragons μέσω της θυγατρικής της, Wizards of the Coast, υποστηρίζει ότι το παιχνίδι έχει περισσότερους από 50 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες. Αυτοί οι καταναλωτές έχουν ενισχύσει σταθερά τις πωλήσεις της Wizards, ανεβάζοντας τα έσοδα του τμήματος σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κάθε ένα από τα δύο τελευταία χρόνια.

Η Hasbro εξαγόρασε την Wizards of the Coast, την εταιρεία που κατείχε τα δικαιώματα του Dungeons & Dragons, το 1999. Η εταιρεία είναι ιδιαίτερα προστατευτική με την πνευματική της ιδιοκτησία. Πρόσφατα προσπάθησε να αναθεωρήσει την άδεια χρήσης των παιχνιδιών της για να περιορίσει τους τρίτους δημιουργούς περιεχομένου και να ενισχύσει τα έσοδα. Ωστόσο, τα σχέδια αυτά απορρίφθηκαν τον Ιανουάριο, καθώς η κοινότητα του D&D αντιδρούσε στους νέους όρους, οι οποίοι θεωρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό υπερβολικοί και άδικοι.

Η Hasbro αρνήθηκε κάποιο επίσημο σχόλιο στο CNBC.

Τα αρωματικά προϊόντα

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του Κρίστοφ Βίστσερ, ενός φαν του D&D που δημιούργησε την εταιρεία Cantrip Candles.

Εμπνευσμένη από παιχνίδια φαντασίας και σκηνικά όπως αυτά που βλέπουμε στο Dungeons & Dragons, το Pathfinder και άλλα δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων, η Cantrip Candles έχει προϊόντα που περιλαμβάνουν το Library Scriptorium (περγαμηνή, παλαιωμένο ξύλο, δέρμα), το Den of Thieves (καπνός, κόκκινο κρασί, παλαιωμένο δέρμα) και το Forest of Fae (γιασεμί, νερολί, φύλλα ντομάτας και κεχριμπάρι), εμπνεσμεύνα από τοποθεσίες που θα μπορούσαν να βρεθούν σε οποιονδήποτε φανταστικό κόσμο.

Τα αρωματικά προϊόντα της εταιρείας κυμαίνονται από 15 δολάρια για λιωμένα κεριά μέχρι 99 δολάρια για κεριά μισού κιλού. Η Cantrip Candles συνεργάζεται επίσης με άλλες μικρές επιχειρήσεις για να πουλήσει φυτίλια, σπίρτα, σημειωματάρια και ρούχα.

Το ουίσκι Palladin

Η… τρέλα για το D&D πιάνει και την αγορά των ποτών. Ο Μάθιου Λίλαρντ, ηθοποιός και συνιδρυτής της Find Familiar Spirits, έγινε ευρέως γνωστός της δεκαετίες του 1990 και του 2000, με παρουσίασε σε ταινίες όπως το Sream και το Scooby-Doo.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως «σε αυτή την κοινότητα, στα περισσότερα fandoms, αν φτιάξεις κάτι που είναι υψηλής ποιότητας, ένα αντικείμενο με αίσθηση πολυτέλειας, ο κόσμος ανταποκρίνεται. Η βιομηχανία υποτιμά κατά κάποιο τρόπο την αγοραστική τους δύναμη».

O Λίλαρντ είναι φανατικός παίκτης του Dungeons & Dragons και οπαδός του είδους των παιχνιδιών ρόλων φαντασίας. Αυτήν την εβδομάδα η νέα του εταιρεία, Find Familiar Spirits, την οποία ίδρυσε μαζί με τον σεναριογράφο Τζάστιν Γουερ, λανσάρει το πρώτο από μια σειρά ουίσκι limited edition.

Η πρώτη έκδοση του ουίσκι, που αποστάζεται στην Ιντιάνα και το Κεντάκι και έχει αρχική έκδοση 5.000 φιαλών, ονομάζεται Paladin, από την κλάση που παίζεται στα κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων όπως το Dungeons & Dragons. Πρόκειται για ένα μείγμα ουίσκι μπέρμπον με νότες βανίλιας, φρούτων και λίγων μπαχαρικών και θα πωλείται στη λιανική προς 150 δολάρια.

Η εταιρεία ξεκίνησε πουλώντας premium κούτες ουίσκι, των 500 δολαρίων, γεμάτα με υψηλής ποιότητας μινιατούρες, χάρτες και σκηνικά συνδεδεμένα με συγκεκριμένες εκστρατείες Dungeons & Dragons.

«Η πεποίθησή μας είναι ότι αν δημιουργήσεις μια premium εμπειρία υψηλών προδιαγραφών για έναν γνώστη του ουίσκι, που αγαπά επίσης το Dungeons & Dragons, ο κόσμος θα έρθει να το αγοράσει και να το υποστηρίξει» υποστήριξε ο Λίλαρντ.

Στα τραπέζια παιχνιδιών

H Wyrmwood Gaming είναι εταιρεία που είναι γνωστή για τα υψηλής ποιότητας ξύλινα αξεσουάρ και τραπέζια παιχνιδιών, τα οποία διαθέτουν αρθρωτά κομμάτια που μπορούν να μετατρέψουν τα έπιπλα από έναν χώρο τραπεζαρίας σε ένα φανταστικό τοπίο για παιχνίδια.

Η εταιρεία ξεκίνησε για πρώτη φορά στo online marketplace Etsy το 2012.

«Τα τραπέζια παιχνιδιών εξυπηρετούν μια ανάγκη που έχουν οι περισσότεροι καταναλωτές, δηλαδή να εξοικονομήσουν χώρο και να έχουν ευελιξία στη ζωή τους. Ενώ κάποιοι είναι αρκετά τυχεροί ώστε να έχουν έναν ειδικό χώρο για παιχνίδια, για τους περισσότερους από εμάς, ο χώρος είναι περιορισμένος και ο χώρος για να παίζετε παιχνίδια βρίσκεται είτε στο σαλόνι, είτε στην κουζίνα, είτε στην τραπεζαρία» ανέφερε ο Εντ Μάρανβιλ της Wyrmwood.

Οι τιμές κυμαίνονται από 600 έως πάνω από 10.000 δολάρια ανάλογα με το μέγεθος του τραπεζιού, το σχήμα, το ξύλο και άλλες προσαρμογές. Η εταιρεία διαθέτει επίσης αξεσουάρ με μαγνητικά εξαρτήματα, όπως θήκες για ποτήρια, θήκες για κάρτες και μάρκες πόκερ, δίσκους για ζάρια και ανοιχτήρια μπουκαλιών. Η Wyrmwood επέκτεινε πρόσφατα τη σειρά της για να συμπεριλάβει ένα προσαρμόσιμο σπονδυλωτό γραφείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com