Τα κατοικίδια έχουν πλέον τη δική τους εταιρεία

Τα κατοικίδια έχουν πλέον τη δική τους εταιρεία
Photo:

Πως η DogVacay κατάφερε να συγκεντρώσει χρηματοδότησεις 47 εκατ. δολαρίων μέσω επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Η Airbnb η εταιρεία που δημιούργησε μια νέα αγορά και ένα νέο μοντέλο διαμονής για όσους ταξιδεύουν, μελετώντας την ανάδυση της «οικονομίας του διαμοιρασμού», αποτελεί σήμερα παράδειγμα προς μίμηση.

Κάπως έτσι, το DogVacay, η Airbnb για τα κατοικίδια γνωστή και ως Dogbnb, αρχίζει να απειλεί τα ξενοδοχεία κατοικίδιων.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων από 3.000 πόλεις να «προσλάβουν» έναν από τους 20.000 φύλακες κατοικίδιων για να προσέχουν τους τετράποδους φίλους τους για όσο διάστημα εκείνοι θα λείπουν.

Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από την προσωπική εμπειρία του CEO της εταιρείας, Aaron Hirschhorn, ο οποίος είχε στείλει τα δύο του κατοικίδια σε έναν χώρο φιλοξενίας κατοικίδιων. Όταν επέστρεψε από το δεκαήμερο ταξίδι του, ο ένας σκύλος του ήταν τρομαγμένος και πέρασε τρεις ημέρες κάτω από το τραπέζι. Όλα αυτά έδειξαν πως ενώ μπορεί να πλήρωσε 1.400 δολάρια για τον κάθε σκύλο, η εμπειρία ήταν τραυματική όχι αντάξια των προσδοκιών και των χρημάτων.

Ψάχνοντας να βρουν έναν τρόπο να «λύσουν» αυτό το πρόβλημα ο Hirschhorn και η γυναίκα του ξεκίνησαν μια μίνι-επιχείρηση φύλαξης κατοικίδιων μέσω Craigslist. Σύντομα απέκτησε ένα μεγάλο κοινό και έγινε η full-time εργασία της κυρίας Hirschhorn.

Ο Aaron Hirschhorn έχοντας ήδη εμπειρία στην startup σκηνή, μπόρεσε να ανακαλύψει τις μεγάλες δυνατότητες που είχε η εταιρεία και επικεντρώθηκε σε αυτόν το στόχο.

Το DogVacay επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν ως ιδιοκτήτες κατοικίδιων ή πρόθυμοι να φιλοξενήσουν κάποιο κατοικίδιο. Έτσι, οι ιδιοκτήτες μπορούν να βλέπουν το κάθε προφίλ και να επιλέξουν το άτομο που θα έχει την επίβλεψη του σκύλου τους για όσο διάστημα θα απουσιάζουν.

Λειτουργεί περίπου όπως η Airbnb, παρέχοντας 24/7 εξυπηρέτηση πελατών αλλά και ασφάλεια πως το κατοικίδιο θα λάβει την απαραίτητη προσοχή και προστασία.

Η εταιρεία έχει σήμερα 20.000 εγγεγραμμένους χρήστες που είναι διατίθενται να φυλάξουν κατοικίδια, ενώ η πρόσφατα ανακοίνωσε πως οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο , με το 90% αυτών να έχουν γίνει τους τελευταίους 18 μήνες.

Το 2013 η εταιρεία κατάφερε να αποσπάσει χρηματοδότηση 15 εκατ. δολαρίων από την Foundation Capital , με συμμετοχή επενδυτών όπως οι GSV Capital, Science Inc., First Round Capital, Benchmark, Foundation Capital, και DAG Ventures.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του αμερικάνικου Fortune, η εταιρεία απέσπασε 26 εκατ. δολάρια στην πρώτη φάση επιδοτήσεων που έτρεξε η Omers Ventures με τη βοήθεια επενδυτών όπως η Science Inc., η First Round Capital, η Benchmark,η Foundation Capital, και η DAG Ventures

Μια εταιρεία που σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον…