Τα «κόκκινα δάνεια» ξανά στην ατζέντα Ελλάδας – Θεσμών

Τα «κόκκινα δάνεια» ξανά στην ατζέντα Ελλάδας – Θεσμών
Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης προσέρχεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προκειμένου να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Συνεχίζεται και σήμερα η συζήτηση μεταξύ υπουργείου Οικονομίας και θεσμών για τις εταιρείες που θα διαχειριστούν τα κόκκινα δάνεια.

H νομοθέτηση του πλαισίου λειτουργίας των εταιρειών που θα διαχειριστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ήταν το βασικό θέμα της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η ελληνική πλευρά συζητά μόνο για τη διαχείριση των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πώλησης σε ξένα funds των μη εξυπηρετούμενων δανείων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Το θέμα αυτό δεν μετατίθεται ούτε στην πρώτη αξιολόγηση» σχολίασε η ίδια πηγή.

Στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή να κλείσει η συμφωνία για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων προκειμένου το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο να ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 18 Δεκεμβρίου 2015.Στο μεταξύ, θέμα συζήτησης με τους θεσμούς είναι και η συγκρότηση “Διακυβερνητικού Οργάνου Ιδιωτικού Χρέους” και η έκδοση ΚΥΑ για την εφαρμογή του νόμου Κατσέλη.

Η συζήτηση με τους εκπροσώπους των θεσμών θα συνεχιστεί σήμερα  και την Πέμπτη, όπως εκτιμούν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας.