Τα κομμάτια του Μπόινγκ μπορεί να βυθίστηκαν

Τα κομμάτια του Μπόινγκ μπορεί να βυθίστηκαν

Τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στον νότιο Ινδικό μπορεί να μην επιπλέουν πια, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν από δορυφορικές λήψεις στις 16 Μαρτίου στο νότιο Ινδικό Ωκεανό -φερόμενα ως κομμάτια του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών- είναι πιθανόν στο μεταξύ να έχουν βυθιστεί, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης Γουόρεν Τρας.

«Κάτι που επέπλεε στη θάλασσα τόσες ημέρες πριν μπορεί να μην επιπλέει πια. Μπορεί να βυθίστηκε», είπε ο Γ. Τρας. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι έρευνες για το Boeing 777 συνεχίζονται, ωστόσο, στη ζώνη που βρίσκεται 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι κινεζικά και ιαπωνικά αεροσκάφη θα έλθουν να συνεπικουρήσουν τα αυστραλιανά, νεοζηλανδικά και αμερικανικά, που ήδη επιχειρούν στην περιοχή.

Το σενάριο ειδικού της δίκης του Λόκερμπι για τους πιλότους

Οι πιλότοι του μοιραίου αεροσκάφους της Malaysia Airlines δεν ήταν αεροπειρατές, αλλά πιθανότατα έχασαν τη ζωή τους, σε μια προσπάθεια να σώσουν το αεροσκάφος από φωτιά που ξέσπασε στην καμπίνα, υποστήριξε ειδικός της δίκης του Λόκερμπι. Ο Μπίλι Βίνσεντ, πρώην επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας, εκτιμά ότι η μοιραία πτήση MH370 εξετράπη της πορείας της, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να προσεγγίσει έναν ασφαλή αερολιμένα, ενώ η καμπίνα γέμιζε με καπνό.

«Το πλήρωμα επιχείρησε ηρωικά να σώσει το αεροπλάνο και τους επιβάτες όταν τους χτύπησε η καταστροφή», σημείωσε, μιλώντας στην Telegraph. Εκτιμά πως στη μοιραία πτήση συνέβη κάτι καταστροφικό με αποτέλεσμα να γεμίσει η καμπίνα του αεροσκάφους με καπνό ή επιβλαβείς αναθυμιάσεις αφότου οι πιλότοι έκαναν την τελευταία επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ο Μπίλι Βίνσεντ, που βοήθησε τη Μαλαισία να εγκαταστήσει συστήματα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, ανέφερε πως ο καπνός θα μπορούσε να έχει προκληθεί από φωτιά σε ηλεκτρικά, επικίνδυνα υλικά στο αμπάρι ή μια μικρή βόμβα που απέτυχε να καταστρέψει το αεροσκάφος.

Σημειώνεται πως ο Μπίλι Βίνσεντ υπήρξε μάρτυρας-κλειδί στη δίκη που ακολούθησε από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση του 1988 σε αεροσκάφος πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, με τις οικογένειες να μηνύουν την Pan Am και να αποζημιώνονται με 500 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα: 

Προς τον Νότο κατευθύνθηκε το Μπόινγκ

Καρέ-καρέ το «θρίλερ» με το Μπόινγκ