Τα κρητικά προϊόντα…πάνε Πολωνία

Τα κρητικά προϊόντα…πάνε Πολωνία

Συνεργασία της Alma με Κρητικούς παραγωγούς στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Για πρώτη φορά διοργανώνεται πρόγραμμα προώθησης Κρητικών προϊόντων στην αγορά της Πολωνίας, όπως ελαιόλαδο, αρωματικά φυτά, ελιές, πάστα ελιάς, σάλτσα ντομάτας, αλάτι.

Τα προϊόντα θα βρίσκονται στη μεγαλύτερη αλυσίδα τροφίμων «ντελικατέσεν» της Πολωνίας. Πρόκειται για την εταιρεία λιανικού εμπορίου τροφίμων «Alma» που διαθέτει 44 καταστήματα-σούπερ μάρκετ στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Το πρόγραμμα προώθησης θα «τρέξει» σε όλα τα καταστήματα της ALMA στη Πολωνία, ενώ επιπλέον θα υπάρχουν και ξεχωριστά stands. Η εταιρεία ALMA έχει συμφωνήσει με τις παρακάτω Κρητικές επιχειρήσεις τροφίμων (FELEA, BOTZAKIS, ELIVIA, RENIERIS, VASILAKIS και TERRA CRETA).

Η θετική εξέλιξη για το εξαγωγικό εμπόριο της Κρήτης και την οικονομία της, είναι αποτέλεσμα των ενεργειών αφενός μεν, της Πολωνικής Επιχειρηματικής Αποστολής στην Κρήτη πέρυσι (21-23 Οκτωβρίου 2013), και αφετέρου δε, της συνδιοργάνωσης από την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Πολωνία και την Περιφέρεια Κρήτης.

Τα αποτελέσματα της αποστολής, κρίνονται από πλευράς των παραγωγών της Κρήτης ως ιδιαίτερα ικανοποιητικά καθώς πέραν, των συμφωνιών συνεργασίας που προέκυψαν μεταξύ πολωνικών και ελληνικών επιχειρήσεων, υπήρξαν συνεχή δημοσιεύματα για την Κρήτη και στα 3 πολωνικά τουριστικά περιοδικά (National Geographic, Voyage και Podroze).
Επίσης, θα διοργανωθεί και η ετήσια συνάντηση των τουριστικών πρακτόρων (EASY TRAVEL, FLY.PL και HELLAS TRAVEL), με τους οποίους συνεργάζεται το μεγάλο πολωνικό πρακτορείο ITAKA, στην Ιεράπετρα 12-19 Οκτωβρίου τ.ε.

Μάλιστα το project τοποθέτησης Κρητικών προϊόντων στα ράφια της «Alma» θα έχει διάρκεια 24 μήνες, ενώ για την προώθηση τους η εταιρεία διανέμει χιλιάδες διαφημιστικά φυλλάδια στις περιοχές της Πολωνίας όπου λειτουργεί καταστήματα.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την Κρήτη αλλά και για ολόκληρη τη χώρα μας. Μια τέτοια κίνηση, όπως η παραπάνω, θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή για το «άνοιγμα» των παραγωγών, και όχι μόνο, στις ξένες αγορές.