Μία σύλληψη για τα συνεχή κρούσματα των «τρομο-πακέτων» στις ΗΠΑ – Τραμπ: Μειώνουν τη δυναμική των Ρεπουμπλικάνων

Μία σύλληψη για τα συνεχή κρούσματα των «τρομο-πακέτων» στις ΗΠΑ – Τραμπ: Μειώνουν τη δυναμική των Ρεπουμπλικάνων
epa07121496 Police officers outside of a postal facility where another suspicious package was discovered and removed by the New York Police Department's bomb squad in New York, New York, USA, 26 October 2018. EPA/JUSTIN LANE

Ύποπτα δέματα με παραλήπτες έναν Δημοκρατικό γερουσιαστή και τον πρώην Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εντοπίστηκαν σήμερα.

Ένα ενδέκατο ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε στη Φλόριντα, το οποίο είχε ως αποδέκτη τον Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κόρι Μπούκερ, ανέφεραν σήμερα το CNN και το MSNBC.

Παράλληλα, ένα άλλο ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε στη Νέα Υόρκη σε εγκατάσταση των ταχυδρομείων και φαίνεται, σύμφωνα με την αστυνομία, πως είχε ως παραλήπτη τον πρώην Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Τζέιμς Κλάπερ, σύμφωνα με το MSNBC.

Οι αρχές της πόλης Σακραμέντο στην Καλιφόρνια ερευνούν επίσης ένα ύποπτο δέμα το οποίο εστάλη στη Δημοκρατική γερουσιαστή Καμάλα Χάρις, η οποία έχει επικρίνει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το CNN.

Το FBI επιβεβαίωσε ότι ένα ύποπτο πακέτο με αποδέκτη τον Γερουσιαστή Μπούκερ, εντοπίστηκε επιτυχώς στην Φλόριντα, ενώ πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε πως ένα άτομο συνελήφθη στην περιοχή του Μαϊάμι σχετικά με τα υπόπτα δέματα που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Αξιωματούχος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο Reuters πως ο άνδρας αυτός είναι ο βασικός και πιθανόν ο μόνος ύποπτος και πρόσθεσε ότι η σύλληψη του άνδρα έγινε στον χώρο στάθμευσης ενός καταστήματος της αλυσίδας AutoZone στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντα. Ωστόσο ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ερευνάται το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι ύποπτοι.

Αυτή είναι η πρώτη σύλληψη που γίνεται από την αρχή της έρευνας για την υπόθεση, ενώ από τη Δευτέρα έως σήμερα το πρωί έχουν εντοπιστεί συνολικά δώδεκα δέματα σε επικριτές του προέδρου των ΗΠΑ.

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου απόψε σχετικά με την υπόθεση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι η ειδησεογραφική μετάδοση των ειδήσεων για τα ύποπτα πακέτα που είχαν στόχους υψηλόβαθμους πολιτικούς των Δημοκρατικών, αλλά και επικριτές του προέδρου, έχει μειώσει την προεκλογική δυναμική των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι τα πηγαίνουν τόσο καλά στην πρόωρη εκλογική διαδικασία, αλλά και στις δημοσκοπήσεις και τώρα αυτά τα γεγονότα για τις “Βόμβες” συμβαίνουν και η δυναμική μειώνεται -ειδήσεις που δεν αναφέρονται στην πολιτική. Είναι πολύ ατυχές αυτό που συμβαίνει», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.